Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 35-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 35-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 35-2022:
Ma: Pasta pesto met kip en courgette
Di: Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Wo: Aardappelschotel met bolognesesaus
Vr: Courgette plaattaart
Za: Pompoen-wortelsoep met kokosroom
Maandag
Pasta pesto met kip en courgette
Pasta pesto is een van onze favoriete pastarecepten. Het is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant met kip en courgette maak ik graag in de zomer met courgettes en tomaatjes uit eigen moestuin. Ook de pesto maak ik vaak zelf. Dat is heel makkelijk. Zie ook de variatietips in het recept.
Dinsdag
Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Deze Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing maakte Johan en ik werd hier heel blij van. De zalm is lekker gekruid en de avocadodressing is zacht en romig. Een perfecte match! Indien gewenst kun je ook nog wat gekookte pasta of krieltjes aan de salade toevoegen, of snijd een paar tortillawraps in driehoekjes die je kruid met paprikapoeder en zout en peper, bak ze krokant in een koekenpan met een beetje olie en serveer die erbij.
Woensdag
Aardappelschotel met bolognesesaus
Ben je dol op lasagne? Dan ga je vast ook smullen van deze aardappelschotel. Je maakt het net als lasagne met bolognese- en bechamelsaus, alleen gebruik je aardappelschijfjes in plaats van lasagnebladen. Dit recept kun je grotendeels al voorbereiden (dag van tevoren), zodat je op de dag zelf alleen nog maar laagjes in de ovenschaal hoeft op te bouwen. Daarna schuif je hem in de oven en maak je een lekkere salade om erbij te serveren.
Donderdag
Stokbroodje gezond
Een lekkere lunch is zo gemaakt. Dit stokbroodje gezond is belegd met knapperige sla, frisse tomaat en augurk, ham, kaas en ei. Het brood wordt besmeerd met een lik zelfgemaakte mosterdmayonaise. Oké, dat is niet zo gezond, maar dat maakt het broodje wel lekker smeuïg en geeft een vleugje pit. Een heerlijk broodje om van te genieten als lunch, of serveer hem als avondeten met een kommetje soep erbij.
Vrijdag
Een heerlijk recept om courgette uit de moestuin in te verwerken. Deze courgette plaattaart is heel eenvoudig om te maken en smaakt heerlijk. Lekker als avondeten met een kommetje tomatensoep erbij, maar je kunt hem ook in kleine vierkantjes snijden en als hapje bij de borrel serveren of als lunchgerecht op tafel zetten.
Zaterdag
Pompoen-wortelsoep met kokosroom
De eerste pompoenen bij ons in de moestuin zijn klaar om geoogst te worden. Daar weet ik wel raad mee. Ik ben dol op pompoensoep! Deze variant met wortel, kokosroom en een vleugje kaneel en sinaasappel smaakt heerlijk nu de temperaturen buiten weer wat afnemen. Laat die herfst maar komen!
Zondag
Stroopwafelcake met peer
Zin om iets lekkers te bakken, zonder al teveel gedoe? Met cake kun je alle kanten op. Een eenvoudige cake is al heerlijk, maar met enkele toevoegingen maak je er iets speciaals van. Deze naturel cake wordt extra lekker met stroopwafel en peer!
Deel je reactie