Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 36 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 36 2024
Maandag
Aardappel tortilla ovenschotel
Een leuke variant op de klassieke, Spaanse aardappeltortilla is deze aardappel tortilla ovenschotel. Een heerlijke ovenschotel met gebakken aardappelschijfjes en ei. Lekker als onderdeel van het hoofdgerecht met een stukje vis, kip of vlees en groenten erbij. Voor dit recept heb je geen pan nodig. De oven doet al het werk!
Dinsdag
Kip kerrie met sperziebonen
Wie is er niet dol op kip kerrie! Er zijn veel varianten maar in dit recept gebruik ik malse kippendij en frisse ananas. De kokosmelk maakt de saus lekker romig. Lekker om te serveren met rijst en sperziebonen.
Woensdag
Bloemkoolschotel met gehaktballetjes
Een heerlijke bloemkoolschotel met gehaktballetjes en kaassaus uit de oven. Terwijl de aardappeltjes, bloemkool en gehaktballetjes garen in de oven, maak jij de kaassaus. Daarna gaat alles in de ovenschaal om te gratineren. Ondertussen dek jij de tafel en dan, smullen maar!
Donderdag
Geroosterde tomatensoep
Deze geroosterde tomatensoep met verse basilicum en een vleugje room smaakt altijd. Door de tomaten vooraf eerst te roosteren in de oven, wordt de smaak nog intenser en zoeter.
Vrijdag
Tagliatelle met garnalen
Deze tagliatelle met garnalen in roomsaus met tomaat tovert gegarandeerd blije gezichten op tafel! Van mij krijgt hij extra bonuspunten want hij is heel makkelijk om te maken.
Zaterdag
Flammkuchen carpaccio
Een knapperige pizzabodem belegd met carpaccio, rucola, parmezaan en een drizzle dressing. Geloof me, dat smaakt net zo lekker als het klinkt!
Zondag
Kwarktaart met mandarijn en meringue
Deze heerlijke kwarktaart heeft een zachte cakebodem en frisse kwarkvulling met mandarijn. Hij wordt afgetopt met en toefjes zoete meringue. Je bakt hem op het bakblik in de oven. Genoeg dus voor een groot gezelschap!
Deel je reactie