Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 37-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je een heerlijke kip caprese met penne en sperziebonen, flammkuchen met spek, ei en tomaat, aardappelschotel met bolognesesaus, kipgehaktballetjes in zoetzure saus en romige courgettesoep . In het weekend geniet je van een uitsmijter carpaccio en een bananenbrood met walnoot en kokos! Ik wens je een smakelijke week toe!
Tip! In de KL-shop vind je deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kip caprese met penne en sperziebonen
Een op en top zomergerecht is deze kip caprese met zongerijpte tomaatjes en verse sperzieboontjes. Deze kip caprese uit de oven met penne en sperziebonen is een feestje om te maken en vooral om op te eten!
Dinsdag
Flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat
Deze flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat smaakt heerlijk als lunchgerecht! Hij is bovendien makkelijk om te maken, je zet hem binnen 15 minuten op tafel.
Woensdag
Aardappelschotel met bolognesesaus
Ben je net als wij dol op lasagne? Dan ga je vast en zeker ook smullen van deze aardappelschotel! Het recept maak je net als lasagne met bolognese- en bechamelsaus, alleen gebruik je aardappelschijfjes in plaats van lasagnebladen. Dit recept kun je grotendeels al voorbereiden (dag van tevoren), zodat je op de dag zelf alleen nog maar laagjes in de ovenschaal hoeft op te bouwen. Daarna schuif je hem in de oven en maak je een lekkere salade om erbij te serveren. Die maakt het smulfeest wat ons betreft compleet!
Donderdag
Kipgehaktballetjes in zoetzure saus
Heerlijke kipgehaktballetjes in zoetzure saus met paprika en champignons. Lekker om te serveren met gekookte rijst, maar ook een goed idee met gekookte pasta of gebakken aardappeltjes. Tip voor een doordeweekse dag; als je de kipgehaktballetjes al een dag van tevoren maakt, staat dit gerecht op de dag zelf snel op tafel!
vrijdag
Romige courgettesoep
Snel iets lekkers en gezonds op tafel zetten? Soep is altijd een goed idee. Deze courgettesoep is makkelijk te maken en lekker romig door het vleugje room. Als je wilt kun je er toppings aan toevoegen naar keuze zoals reepjes gerookte zalm of ham. Of voeg krokante broodcroutons toe die je maakt van een restje oud brood. Zie ook de variatietips in het artikel.
Zaterdag
Uitsmijter carpaccio
Genieten van een lekkere lunch? Daar hoef je echt de deur niet voor uit. Wat denk je van een uitsmijter carpaccio! Geroosterd brood belegd met carpaccio en geserveerd met een gebakken eitje. Onderstaande hoeveelheden zijn voor twee personen als lunch, maar je kunt hem ook voor één persoon als avondeten serveren.
Zondag
Bananenbrood met walnoot en kokos
Heb je een paar overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Daar maak je het lekkerste bananenbrood van! Deze variant is extra gevuld met walnoot, tropische kokos en een vleugje rum. Ik heb altijd Strohrum in huis om mee te koken (ik maak er ook vanille-extract mee), maar je kunt ook andere rum naar keuze gebruiken. Gebruik je liever helemaal geen rum? Je kunt hem ook achterwege laten, of vervangen door vanille-extract.
Deel je reactie