Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 38-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je heerlijke kippenbouten uit de oven, een rijst bowl met vega groenteballetjes, een ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelpuree, pasta met zalm en spinazie en babi ketjap. In het weekend geniet je van club sandwich maaltijdsalade en een Hollandse appelcake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Tip! In de KL-shop vind je deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)
Gebraden kip uit de oven, wie is er niet dol op! Deze kippenbouten met knoflook, citroen en verse krieltjes is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker wil eten. De oven doet bijna al het werk! Groenten erbij serveren? Een simpele salade is top, maar groene asperges, haricot verts of sperziebonen, broccoli, wortel en peulen smaken hier heerlijk bij!
Dinsdag
Rijst bowl met vega groenteballetjes en yoghurtdressing
Deze rijst bowl met vega groenteballetjes en frisse yoghurtdressing is makkelijk om te maken. Als de vegetarische balletjes in de oven zitten, kook je de rijst en broccoli. Wat voorgesneden wortel en biet zorgen voor een kleurrijk geheel!
Woensdag
Ovenschotel met gehakt, groenten en puree
Nu de zomer bijna voorbij is, kunnen de ovenschalen weer uit de kast worden getrokken. Deze ovenschotel met gehakt, groenten en romige aardappelpuree is heerlijk! Je kunt hem al een dag van tevoren voorbereiden. Voor serveren hoef je hem alleen nog te bestrooien met wat geraspte kaas en goudbruin te bakken in de oven.
Donderdag
Pasta met zalm en spinazie in wittewijnsaus
Hier komt bijna wekelijks een pastagerecht op tafel. Het is snel klaar, iedereen vind het lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze pasta met zalmfilet, spinazie en romige wittewijnsaus is een echt verwengerecht!
vrijdag
Babi ketjap
Een heerlijk vleesgerecht uit de Indische keuken: babi ketjap! Zacht gestoofd varkensvlees in een kruidige ketjapsaus. Lekker om op tafel te zetten als onderdeel van een zelfgemaakte Indische rijsttafel, of serveer als hoofdgerecht met witte rijst en sajoerboontjes, of met nasi goreng en een frisse komkommersalade. Dit gerecht is heel makkelijk om te maken maar heeft wel wat tijd nodig om te garen. Je kunt dit gerecht daarom ook een dag van tevoren maken. De volgende dag hoef je het alleen nog maar op te warmen en smaakt het nóg lekkerder.
Zaterdag
Club sandwich salade met honing-mosterdsaus
Deze club sandwich salade bevat dezelfde ingrediënten als een club sandwich maar serveer je als salade. De honing-mosterdsaus maak ik met mayonaise maar voor een slankere variant kun je halvanaise of yoghurt gebruiken. Allebei erg lekker!
Zondag
Hollandse appelcake
Het appelseizoen is weer begonnen! Wil je eens wat anders bakken dan appeltaart, probeer dan deze appelcake! In plaats van boter gebruik ik zonnebloemolie, waardoor de cake heerlijk sappig en smeuïg is, ook als hij afkoelt. Ik weet zeker dat dit je nieuwe favoriete appelgebak wordt!
Deel je reactie