Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 38-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 38-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 38-2022:
Ma: Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
Di: Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
Wo: Chicken tenders
Vr: Plaattaart met vijgen en geitenkaas
Za: Pompoensoep met room (vega)
Maandag
Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
Gevulde courgette uit de oven met Mexicaans gehakt en een krokante topping van cornflakes en kaas. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar je kunt dit recept ook makkelijk voor meerdere mensen maken. Dit is een koolhydraatarm recept, maar als je wilt kun je er gekookte rijst, aardappelpuree, of gebakken aardappels bij serveren. Het recept is dan voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht.
Dinsdag
Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
Deze farfalle met tomatenroomsaus en zalm is heerlijk en makkelijk om te maken. Ik heb in dit recept gekozen voor farfalle pasta omdat ik die er leuk uit vind zien, maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken. Zie ook de variatietips in het recept.
Woensdag
Chicken tenders
Wees gewaarschuwd: deze chicken tenders met zelfgemaakte honing-mosterdsaus zijn verslavend lekker! Ik bak ze goudbruin en krokant in de koekenpan, maar je kunt ze ook in de oven (ca. 15 minuten op 200 graden), of in de airfryer (ca. 10 minuten op 200 graden) bakken. Lekker op een doordeweekse dag met zelfgemaakte ovenfrietjes en gekookte sperziebonen.
Donderdag
Rode linzen dahl
Een heerlijk vegetarisch én budget recept voor de donderdag: Indiase linzen dahl. Ik gebruik rode linzen, maar je kunt ook andere peulvruchten zoals erwten of bonen gebruiken. Dit is een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met rijst en/of lekker brood zoals naan of roti.
Vrijdag
Plaattaart met vijgen en geitenkaas
Vijgen zijn heerlijke (schijn)vruchten vol met vezels, vitamine A en B, calcium en kalium. De leerachtige schil moet er glad uitzien, dan weet je dat hij vers is. Onder de schil zit droog en zoet vruchtvlees met krokante pitjes. Zowel de schil als het vruchtvlees met pitjes kun je eten. Deze hartige plaattaart van bladerdeeg met verse vijg, zachte geitenkaas en parmaham is heerlijk! Serveer als hapje, voorgerecht (je kunt dan ook plakjes bladerdeeg gebruiken), of lunch.
Zaterdag
Pompoensoep met room
Zo simpel en zo lekker, een kom dampende pompoensoep met een vleugje room. Voedzaam, gezond en makkelijk om te maken. Een heerlijke soep om van te genieten op een onstuimige herfstdag.
Zondag
Oreo truffels
Als je net als mijn dochter een zoetekauw bent, dan ga je zeker smullen van deze Oreo-truffels. Ella-Marie maakte ze zelf en dat ging heel goed. Ik was de nederige assistent en deed de afwas en maakte foto’s. Een leuk bakklusje voor een druilerige zondagmiddag.
Deel je reactie