Weekmenu 38-2022

Weekmenu 38-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 38-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 38-2022:

✅Ma: Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
✅Di: Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
✅Wo: Chicken tenders

✅Do: Rode linzen dahl (vega)
✅Vr: Plaattaart met vijgen en geitenkaas
✅Za: Pompoensoep met room (vega)
✅Zo: Oreo truffels

Maandag

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgette uit de oven met Mexicaans gehakt en een krokante topping van cornflakes en kaas. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar je kunt dit recept ook makkelijk voor meerdere mensen maken. Dit is een koolhydraatarm recept, maar als je wilt kun je er gekookte rijst, aardappelpuree, of gebakken aardappels bij serveren. Het recept is dan voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht.

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Dinsdag

Farfalle met tomatenroomsaus en zalm

Deze farfalle met tomatenroomsaus en zalm is heerlijk en makkelijk om te maken. Ik heb in dit recept gekozen voor farfalle pasta omdat ik die er leuk uit vind zien, maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken. Zie ook de variatietips in het recept.

Farfalle met tomatenroomsaus en zalm

Woensdag

Chicken tenders

Wees gewaarschuwd: deze chicken tenders met zelfgemaakte honing-mosterdsaus zijn verslavend lekker! Ik bak ze goudbruin en krokant in de koekenpan, maar je kunt ze ook in de oven (ca. 15 minuten op 200 graden), of in de airfryer (ca. 10 minuten op 200 graden) bakken. Lekker op een doordeweekse dag met zelfgemaakte ovenfrietjes en gekookte sperziebonen.

Chicken tenders

Donderdag

Rode linzen dahl

Een heerlijk vegetarisch én budget recept voor de donderdag: Indiase linzen dahl. Ik gebruik rode linzen, maar je kunt ook andere peulvruchten zoals erwten of bonen gebruiken. Dit is een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met rijst en/of lekker brood zoals naan of roti.

Rode linzen dahl

Vrijdag

Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Vijgen zijn heerlijke (schijn)vruchten vol met vezels, vitamine A en B, calcium en kalium. De leerachtige schil moet er glad uitzien, dan weet je dat hij vers is. Onder de schil zit droog en zoet vruchtvlees met krokante pitjes. Zowel de schil als het vruchtvlees met pitjes kun je eten. Deze hartige plaattaart van bladerdeeg met verse vijg, zachte geitenkaas en parmaham is heerlijk! Serveer als hapje, voorgerecht (je kunt dan ook plakjes bladerdeeg gebruiken), of lunch.

Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Zaterdag

Pompoensoep met room

Zo simpel en zo lekker, een kom dampende pompoensoep met een vleugje room. Voedzaam, gezond en makkelijk om te maken. Een heerlijke soep om van te genieten op een onstuimige herfstdag.

Pompoensoep met room

Zondag

Oreo truffels

Als je net als mijn dochter een zoetekauw bent, dan ga je zeker smullen van deze Oreo-truffels. Ella-Marie maakte ze zelf en dat ging heel goed. Ik was de nederige assistent en deed de afwas en maakte foto’s. Een leuk bakklusje voor een druilerige zondagmiddag.

Oreo truffels

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde