Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 38-2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Een eetplanning maken voor een hele week is een goed idee. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 38-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 38-2023
Maandag: Witlof gratin met ham en kaas
Dinsdag: Kip teriyaki roerbak
Woensdag: Mexicaanse taco’s
Donderdag: Mezzelune ovenschotel
Vrijdag: Visrolletjes met pesto en parmaham
Zaterdag: Wrap met krokante kip en mangochutney
Zondag: Franse appeltaart
Maandag
Witlof gratin met ham en kaas
Dol op witlof? Zet dan eens deze ovenschotel met aardappelschijfjes, witlof, ham en kaas en een heerlijke roomsaus op tafel. Je kunt hem van tevoren al maken. De voorbereiding duurt ongeveer 10 minuten, daarna maak je de keuken aan kant en als je ’s avonds wilt eten schuif je hem in de oven.
Dinsdag
Kip teriyaki roerbak
Kip teriyaki roerbak. Een smakelijke kip teriyaki roerbakschotel met broccoli, ui en paprika. Lekker om te serveren met noedels of rijst.
Woensdag
Mexicaanse taco’s
It’s taco time! Deze krokante taco’s zijn gevuld met gekruid gehakt en lekkere groenten. Je topt ze af met wat geraspte kaas, frisse tomaat en rode ui. Ook lekker met blokjes avocado en een lepeltje zure room. Een Mexicaans smulfeest waar ook kinderen dol op zijn.
Donderdag
Mezzelune ovenschotel
Een makkelijke ovenpasta waarin de pasta (mezzelune) ongekookt in de ovenschaal gaat. Hij kookt perfect gaar in de saus in de oven!
Vrijdag
Visrolletjes met pesto en parmaham
Wat vaker vis op tafel zetten? Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai. Lekker met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken.
Zaterdag
Wrap met krokante kip en mangochutney
Wraps voor het avondeten vind ik altijd een feestje en deze variant met krokante kip en mangochutney is dat zeker!
Zondag
Franse appeltaart
Zondag bakdag. Krijg jij ook nooit genoeg van appeltaart? Deze Franse variant heeft een harde wenerbodem, romige appelvulling en krokant kruimellaagje. Verrukkelijk!
Deel je reactie