Weekmenu 38 2024

Weekmenu 38 2024

Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 38 2024

Maandag

Cordon bleu ovenschotel

Een heerlijke cordon bleu ovenschotel met verse krieltjes, kipfilet, bloemkool, ham en kaas. Lekker op smaak gebracht met kerrie en romige crème fraîche.

Een kijkje in de keuken week 25 2024

Dinsdag

Indische speklapjes in ketjapsaus

Speklapjes eens op een andere manier bereiden dan krokant bakken in de koekenpan. Probeer deze Indische speklapjes, zachtjes gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Lekker met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer.

Indische speklapjes in ketjapsaus

Woensdag

Tortillataart met gehakt en groenten

Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je van tortillawraps, maar je kunt hem ook maken van bladerdeeg of zelfgemaakt korstdeeg. Hij heeft een lekkere vulling van Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten.

Donderdag

Lente-ui soep

Deze romige lente-ui soep maak je eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. Lekker als hoofdgerecht met knapperig stokbrood erbij.

Lente-ui soep

Vrijdag

Pasta met Boursin en zalm

Een lekker pastagerecht op tafel zetten zonder moeite? Voor dit gerecht hoef je alleen de pasta te koken. De romige Boursin-saus met spinazie, zalm en tomaatjes maak je in de oven.

Pasta met Boursin en zalm

Zaterdag

Tostada caprese met parmaham

Deze tostada caprese is een smakelijke fusion van de Mexicaanse en Italiaanse keuken. Een krokant gebakken tortillawrap belegd met Italiaanse smaken als tomaat, mozzarella, pesto en parmaham. Heerlijk als lunchgerecht maar ook erg lekker als avondeten met een kommetje soep erbij.

Tostada caprese met parmaham

Zondag

Stroopwafelcake met peer

Zin om vandaag iets lekkers te bakken? Met cake kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens stukjes stroopwafel en peer toe aan je cakebeslag. Een verrukkelijke combi!

Stroopwafelcake met peer

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde