Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 39-2020 – Hallo herfst!
Boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Elke vrijdag deel ik hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Omdat de herfst van start is gegaan vind je in dit weekmenu warme, herfstige smaken: wat denk je bijvoorbeeld van een plaattaart met gekarameliseerde witlof, zoete peer en pittige blauwe kaas, Belgisch stoofvlees, of een Hollandse appelcake met walnoten! Ik wens je alvast een smakelijke week toe!
Maandag
Macaroni bolognese
Bolognesaus is een onmisbare basissaus voor de klassieke lasagne en spaghetti bolognese, maar je kunt hem natuurlijk met elke pastasoort serveren. Ook een aanrader is deze macaroni bolognese!
Dinsdag
Plaattaart met gekarameliseerde witlof
Een hartverwarmend herfstgerecht op tafel zetten dat makkelijk is om te maken? Deze plaattaart is belegd met gekarameliseerde witlof, zoete peer en pittige blauwaderkaas. Een verrukkelijke combi!
Woensdag
Risotto met broccoli, wortel en kip
Risotto is een heerlijk eenpansgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Deze variant met broccoli, wortel en kip is een aanrader!
Donderdag
Courgette cannelloni met spinazie en ricotta
Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt van courgette! Dunne plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven.
Vrijdag
Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm
Serveer deze heerlijke spinaziepannenkoek als lunch, of als hoofdgerecht. Gevuld met zelfgemaakte bieslookroomkaas en gerookte zalm!
Zaterdag
Belgisch stoofvlees
Dit verrukkelijke recept voor Belgisch stoofvlees is van de Belgische chef-kok Peter Goossens. Hij gebruikt varkenswangen, maar je kunt ook – net als ik – riblappen gebruiken. In plaats van trappistenbier kun je het vlees ook stoven in een lekkere herfstbok. Lekker met dikke Belgische frieten!
Zondag
Hollandse appelcake
Deze appelcake bak je met olie in plaats van boter waardoor hij heerlijk smeuïg is, ook als hij is afgekoeld. De walnoten geven een heerlijke bite!
Deel je reactie