Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 4-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 4-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 4-2023
Ma: Andijviesalade met krieltjes en casselerib
Di: Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Wo: Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Vr: Pasta alfredo met prei en zalm
Za: Noedelsoep met verse groenten
Maandag
Andijviesalade met krieltjes en casselerib
Rauwe andijviesalade is een van mijn favoriete andijviebereidingen. De licht bittere andijviesmaak komt in deze salade met krieltjes en casselerib goed tot zijn recht. Ik maak de salade smeuïg met een romig mosterdsausje. Een gekookt eitje maakt het helemaal af!
Dinsdag
Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Een traybake is mijn favoriete gerecht als ik niet zoveel zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Groenten, aardappels, vlees, vis, kip of een vega alternatief mogen allemaal bij elkaar op het bakblik, of in een grote braadslee en worden tegelijk gegaard in de oven. In deze traybake combineer ik verse krieltjes, bloemkool, broccoli en wortel met gekruide kipdijfilets. Een heerlijke combinatie.
Woensdag
Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Deze zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree zet je op tafel als je indruk wilt maken op gasten. Door de zuurkool lekker lang te stoven in ananasvocht wordt hij heerlijk zacht en mild van smaak. Van mijn moeder heb ik geleerd om op het laatste moment een fijngeraspte aardappel door de zuurkool te roeren, daar wordt de zuurkool heerlijk smeuïg van!
Donderdag
Cashew kip
Deze cashew kip is bij ons thuis een familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Lekker om te serveren met noedels of rijst en broccoli.
Vrijdag
Pasta alfredo met prei en zalm
Fettuccine alfredo is een Italiaanse pasta in een romige saus van boter en parmezaan. Deze heerlijke variant maak ik met fusilli en ik voeg prei, erwtjes en zalm toe. Je kunt ook een andere pasta naar keuze gebruiken. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Zie de variatietips in het recept.
Zaterdag
Noedelsoep met verse groenten
Deze noedelsoep met kippenbouillon en verse groenten zoals wortel, prei en doperwten staat in 15 minuten op tafel. Een zachtgekookt eitje maakt het smulfeest compleet.
Zondag
Snickers Monchou taart
Wees gewaarschuwd: deze Snickers monchoutaart is verslavend lekker! Een knapperige bodem van chocoladekoekjes en een romige cheesecakevulling met stukjes Snickers, gezouten pinda’s en chocolade; wie wordt daar nou niet blij van!
Deel je reactie