Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 40-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je krieltjes met sperziebonen en beenham uit de oven, kip Hawaï, spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes, spaghetti aglio e olio en nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten. In het weekend geniet je biefstuk met zelfgemaakte stroganoffsaus en heerlijke perenflappen! Ik wens je een smakelijke week toe!
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons nieuwe kookboek!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven
Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan!
Dinsdag
Kip Hawaï met rijst
Deze kip Hawaï is een van de lievelingsgerechten van dochterlief. Malse stukjes kip, paprika en prei in een zoetzure saus met frisse stukjes ananas. Geserveerd op een bedje van witte rijst!
Woensdag
Spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes
Tijd voor een makkelijke maaltijd! Deze stamppot met spinazie à la crème en Parmezaan staat in een mum van tijd op tafel. Sappige pesto gehaktballetjes maken het smulfeest compleet!
Donderdag
Spaghetti aglio e olio
Deze spaghetti aglio e olio is waarschijnlijk de simpelste pasta die je ooit gemaakt hebt. De saus bestaat enkel uit goede olijfolie, rode peper en veel knoflook! Je maakt het af met verse peterselie en een snuf zeezout. Ideaal om te maken als je weinig ingrediënten in huis hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen!
Vrijdag
Nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten
Een grote bakplaat nacho’s uit de oven belegd met gekruid gehakt, groenten en kaas, wie maak je daar nou niet blij mee! Voor de vitamientjes voeg ik lekker veel groenten toe als bloemkool, broccoli, worteltjes en mais. Voel je gerust vrij om hiermee te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een klassieke variant met paprika, mais en bonen, of maak een herfstvariant met rodekool, wortel en lente ui. Voor een vegetarische variant laat je het gehakt achterwege en voeg je extra groente toe. Zie ook onderstaande tip! Serveer als hoofdgerecht, of als hapje/snack bij de borrel!
Zaterdag
Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes
Een gebakken biefstukje met zelfgemaakte stroganoffsaus en ovenfrietjes, dat is pure verwennerij! De stroganoffsaus kun je ’s ochtends of al een dag van tevoren maken en voordat je aan tafel gaat weer even opwarmen. Ook de frietjes kun je van tevoren snijden, omhusselen met olijfolie, paprikapoeder en rozemarijn en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo hoef je moment suprême alleen de biefstuk te bakken en de frietjes in de oven te schuiven. Lekker om te serveren met een groene salade.
Zondag
Perenflappen
Geen appelflappen maar perenflappen! Deze perenflappen met vanille en een lichte karamelsaus zijn minstens net zo lekker als de klassieke appelflap. En net zo makkelijk om te maken! Ze zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Ook heerlijk om als dessert te serveren met een bolletje vanille-roomijs.
Deel je reactie