Weekmenu 40 2023

Weekmenu 40 2023

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere en makkelijke recepten. Dus maak je boodschappenbriefje compleet en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven.

Maandag

Kipschotel met truffelsaus

Deze kipschotel met romige truffelsaus, champignons en spinazie is een ware traktatie. Lekker om te serveren met pasta, rijst, gnocchi of gebakken aardappels. Je kunt hem van tevoren al maken en later afbakken.

Kipschotel met truffelsaus

Dinsdag

Lauwwarme andijviesalade

Dol op andijvie maar eens iets anders dan stamppot? Alsjeblieft, doe jezelf een lol en maak deze lauwwarme aardappel-andijviesalade met hardgekookt ei en krokante spekjes. Hij is verrukkelijk!

Lauwwarme andijviesalade

Woensdag

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Een Oosters gerecht met Hollands tintje, dat zijn deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Als je de gehaktballetjes ’s ochtends of een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel.

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Donderdag

Shakshuka met aubergine en feta

Een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Je kunt de shakshuka als vegetarisch gerecht serveren met knapperig (pita)brood of couscoussalade erbij, of als onderdeel van een maaltijd met bijvoorbeeld gegrilde kip of vis of gebakken gamba’s.

Shakshuka met aubergine en feta

Vrijdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn past hier goed bij. Bak hem net als biefstuk nog iets rosé vanbinnen, dan is hij heerlijk.

Gebakken gele rijst met tonijn

Zaterdag

Mexicaanse taco’s

In het weekend mag het eten best iets uitgebreider. Vul de tafel met deze grote pan Mexicaans gehakt en lekkere toppings en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

Mieks Special: Mexicaanse taco's

Zondag

Stoofperen upside down cake

Zin om iets lekkers te bakken? Deze stoofperen upside down cake is heel eenvoudig om te maken en het resultaat is prachtig. Heb je geen zin om zelf stoofperen te maken, dan kun je ook stoofperen uit een pot gebruiken.

Stoofperen upside down cake

Is dit weekmenu niet helemaal naar je zin? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde