Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 41-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je een spinazie ovenschotel met gehakt en ei, risotto alle verdure, macaroni met ham en tomatenpuree, kip stroganoff en zelfgemaakte vissticks. In het weekend geniet je van een Hollands stoofpannetje en een lekkere stoofperen upside down cake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons nieuwe kookboek!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Spinazie ovenschotel met gehakt en ei
Een heerlijke spinazie ovenschotel met gehakt en ei. De ovenschotel is bovendien erg makkelijk om te maken en ziet er door de ‘ingestopte’ eieren erg leuk uit.
Dinsdag
Risotto alle verdure
Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten zoals risotto. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze risotto alle verdure is gevuld met lekker veel groenten als wortel, courgette en sperzieboontjes. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht, of met gebakken vis of kip.
Woensdag
Macaroni met ham en tomatenpuree
Een van de simpelste macaronirecepten die je maar kunt maken en volgens Johan ook de allerlekkerste is deze macaroni met ham en tomatenpuree. De smaakmakers van deze macaroni zijn enkel een gesnipperd uitje, tomatenpuree en ham- en kaasblokjes. Probeer het maar en laat jezelf verbazen!
Donderdag
Kip stroganoff met sugarsnaps
Malse stukjes kipfilet in een romige stroganoffsaus met paprika, champignons en sugarsnaps. Voor wat kleur en knapperige bite voeg ik sugarsnaps toe. Lekker om te serveren met rijst, gebakken aardappels of pasta.
Vrijdag
Zelfgemaakte vissticks (oven en koekenpan)
Dol op vissticks? Maak ze lekker zelf. Dat is heel makkelijk en een wereld van verschil met kant-en-klaar. Beloofd! Ik gebruik hier stevige witvisfilet voor zoals bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius die je goed in staafjes kan snijden. De afsnijdsels die overblijven kun je in een diepvrieszak bewaren in de diepvries en als je er genoeg van hebt gebruiken voor bijvoorbeeld vissoep.
Zaterdag
Hollands stoofpannetje
Ik heb twee van mijn allerliefste herfstgerechten gecombineerd: tongstrelend stoofvlees en een heerlijk éénpansgerecht dat uitblinkt in eenvoud. Het stoofvlees is verrijkt met typisch Hollandse ingrediënten – of eigenlijk moet ik zeggen: Hollandse favorieten, zoals sperziebonen en champignons, krieltjes en spekjes, én … ontbijtkoek!
Zondag
Stoofperen upside down cake
Deze stoofperen upside down cake is heel eenvoudig om te maken en het resultaat is prachtig. Als je de stoofperen al klaar hebt, is de cake binnen 15 minuten gemaakt en doet de oven de rest van het werk. Heb je geen zin om de stoofperen zelf te maken, of kun je ze niet vinden in de winkel, dan kun je ook stoofperen uit een pot gebruiken.
Deel je reactie