Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 41-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 41-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 41-2022:
Ma: Krieltjes carbonara met prei en ham
Di: Pasta pesto met kip en courgette
Wo: Ovenschotel met gehakt en spinazie
Vr: Italiaanse rucolastamppot
Za: Broodje hotdog met zuurkool
Maandag
Krieltjes carbonara met prei en ham
Een Hollands agv’tje maar dan in een ander jasje. Alle ingrediënten (aardappels, groente, vlees) bereid je in dezelfde pan. Deze krieltjes carbonara met prei en ham is een leuke variatie op de krieltjes carbonara met ham en witlof die ik eerder met je deelde. Wederom geen echte carbonara, want ook nu weer mag je het ei lekker laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht helemaal af.
Dinsdag
Pasta pesto met kip en courgette
Pasta pesto is een van mijn favoriete pastarecepten. Het is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant met kip en courgette maak ik graag in de zomer met courgettes en tomaatjes uit eigen moestuin. Ook de pesto maak ik vaak zelf. Dat is heel makkelijk. Zie ook de onderstaande variatietips.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en spinazie
Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes en een romig gehaktmengsel met courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Donderdag
Nasi goreng met ham en groenten
Nasi goreng is een gerecht dat hier bijna wekelijks op tafel komt. Deze nasi goreng met ham en groenten is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. De rijst kook ik ’s ochtends, of een dag van tevoren zodat hij volledig kan afkoelen. Moment suprême hoef je hem alleen nog op te bakken met de rest van de ingrediënten en krijg je een krokante korrel. Lekker om te serveren met kip– of varkenshaassaté en sajoerboontjes. Zie ook de onderstaande variatietips!
Vrijdag
Italiaanse rucolastamppot
Dol op rucola? Met deze pittige slablaadjes kun je een heerlijke stamppot maken. Deze Italiaanse rucolastamppot met zongedroogde tomaat, olijf en Parmezaan is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht, of met gebakken kip, vlees of vis.
Zaterdag
Broodje hotdog met zuurkool
Yes! Vandaag ga ik mijn favoriete broodje hotdog met je delen, namelijk met zuurkool en gebakken uien! Natuulijk maak ik ook het lekkere hotdogsausje zelf. Die maakt het helemaal af!
Zondag
Stoofperen upside down cake
Deze stoofperen upside down cake is heel eenvoudig om te maken en het resultaat is prachtig. Als je de stoofperen al klaar hebt, is de cake binnen 15 minuten gemaakt en doet de oven de rest van het werk. Heb je geen zin om de stoofperen zelf te maken, dan kun je ook stoofperen uit een pot gebruiken.
Deel je reactie