Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 41 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Dinsdag
Kip teriyaki
Malse stukjes kipdijfilet in een smakelijke teriyakisaus: dat is deze kip teriyaki! Dit gerecht is supermakkelijk om te maken, maar de kipdijfilet heeft wel wat tijd nodig (ca. 25 minuten) om lekker zacht en mals te worden. Je kunt het ook al een dag van tevoren maken en de volgende dag op laag vuur opwarmen. Lekker om te serveren met witte rijst of noedels en wortel en peultjes.
Woensdag
Mexicaanse ovenschotel met gehakt
Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met aardappelschijfjes, gekruid gehakt en Mexicaanse groenten. Door de nacho’s te vervangen door aardappelschijfjes krijgt deze Mexicaanse ovenschotel een kleine Hollandse twist. Je kunt deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar hoeft af te bakken. Lekker om te serveren met plakjes avocado of guacamole, tomaten(salsa) en zure room.
Donderdag
Pompoensoep met room
Zo simpel en zo lekker, een kom dampende pompoensoep met een vleugje room. Voedzaam, gezond en makkelijk om te maken. Een heerlijke soep om van te genieten op een onstuimige herfstdag.
Vrijdag
Spaghetti met garnalen
Je hebt niet veel ingrediënten nodig om een lekker pastagerecht op tafel te zetten. Deze pittige spaghetti (je bepaalt zelf hoe pittig) met garnalen, tomaat, knoflook en rode peper is heel eenvoudig om te maken en staat in 15 minuten op tafel.
Zaterdag
Schnitzel Jakarta
Soms als Johan en ik allebei geen zin hebben om te koken en Ella-Marie uit logeren is, bestellen we een schnitzelmenu bij de Schnitzel Koning. Je kunt je schnitzel dan laten beleggen met allerlei toppings naar keuze. Mijn favoriet is de schnitzel met brie, walnoot en honing. Johan bestelt steevast de schnitzel Jakarta: een schnitzel geserveerd met pindasaus, een gebakken spiegeleitje, gefrituurde uitjes, seroendeng en atjar. Heerlijk, maar net zo lekker en makkelijk maak je hem zelf! Lekker met frietjes en salade.
Zondag
Walnotenkoek
Heb je net als wij een walnotenboom in je tuin staan en weet je van gekkigheid niet wat je met al die walnoten moet? Deze walnotenkoek met maar 4 ingrediënten is een goed idee om mee te beginnen. 😉 Ondanks dat er geen boter of olie in het recept zit is hij heerlijk smeuïg. De sinaasappelrasp geeft hem een warm aroma. Het recept komt uit Med Een kookboek van culinair auteur Claudia Roden.
Deel je reactie