Weekmenu 42-2021

Weekmenu 42-2021

Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe!

In dit nieuwe weekmenu vind je:

✅ Rauwe andijviestamppot met spekjes
✅ Penne met stroganoffsaus en varkenshaas
✅ Zuurkoolovenschotel met gehakt
✅ Pompoen-wortelsoep
✅ Gebakken gele rijst met tonijn
✅ Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
✅ Walnotenkoek

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons nieuwe kookboek!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes

Rauwe andijviestamppot met knapperig uitgebakken spekjes, daar kun je echt zin in hebben! Ook voeg ik blokjes kaas toe die door de warmte van de stamppot iets gaan smelten. Verslavend lekker!

Rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes

Dinsdag

Penne met stroganoffsaus en varkenshaas

Deze penne in romige stroganoffsaus met paprika en champignons en malse varkenshaas staat snel genoeg op tafel voor een doordeweekse dag en is feestelijk genoeg om te serveren aan vrienden of familie tijdens een gezellig diner. Zie ook de variatietips!

Penne met stroganoffsaus en varkenshaas

Woensdag

Zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche

Ovenschotel kunnen het hele jaar door maar deze zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche smaakt het best in de herfst en winter als het buiten koud en guur is. Hij is namelijk hartverwarmend!

Zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche

Donderdag

Pompoen-wortelsoep met kokosroom

Het is pompoentijd! Ik ben dol op pompoensoep en vooral deze variant met wortel en kokosroom. Het kaneelstokje geeft een warme herfst- en wintersmaak en het sinaasappelsap zorgt voor een friszoet accent. Een verrukkelijke combi!

Pompoen-wortelsoep met kokosroom

Vrijdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Gebakken rijst is een gerecht waar wij dol op zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten en eventueel vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn is een heerlijke aanvulling! Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog niet niet helemaal gaar is vanbinnen.

Gebakken gele rijst met tonijn

Zaterdag

Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt

Een heerlijk stokbrood gevuld met Italiaans gekruid gehakt en met kaas gegratineerd in de oven. De voorbereiding kost je hooguit 10 minuten, daarna doet de oven (of Airfryer) de rest van het werk. Lekker als lunch of hoofdgerecht met een kom (tomaten)soep, of snijd in kleinere stukken en serveer als borrelhapje.

Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt

Zondag

Walnotenkoek (uit Med)

Heb je net als wij een walnotenboom in je tuin staan en weet je van gekkigheid niet wat je met al die walnoten moet? Deze walnotenkoek met maar 4 ingrediënten is een goed idee om mee te beginnen. 

😉 Ondanks dat er geen boter of olie in het recept zit is hij heerlijk smeuïg. De sinaasappelrasp geeft hem een warm aroma. Het recept komt uit Med Een kookboek van culinair auteur Claudia Roden.

Walnotenkoek (uit Med)

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde