Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 42-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 42-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 42-2022:
Ma: Kapucijnerschotel
Di: Plaattaart met gekarameliseerde witlof
Wo: Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
Vr: Traybake met kip en herfstgroenten
Za: Verse tomatensoep met mascarpone
Maandag
Kapucijnerschotel
Kapucijnerschotel wordt ook wel Captain’s dinner genoemd. Ik vind het een perfect familiediner. Deze variant met rundergehakt, spekjes, prei en paprika is voor het hele gezin. De stukjes appel geven een fris accent. Serveer met gekookte of gebakken aardappels, of rijst. Ook mogen er gefrituurde uitjes, mosterd, komkommersalade en tafelzuur zoals augurk, Amsterdamse uitjes en piccalilly op tafel komen. En vergeet de stroop niet, dat zoete accent maakt het smulfeest compleet.
Dinsdag
Plaattaart met gekarameliseerde witlof
Vroeger hield ik niet van witlof en het heeft jaren geduurd voordat ik de bittere smaak kon waarderen. Inmiddels ben ik er dol op! Vooral deze plaattaart met gekarameliseerde witlof, zoete peer en ham is favoriet.
Woensdag
Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
Een heerlijk pastagerecht met orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel), garnalen, spinazie en pestoroomsaus. Orzo wordt ook wel risoni genoemd. Door de kleine korrel is orzo supersnel klaar en dus ideaal om op tafel te zetten op een doordeweekse dag. Zie ook de variatietips in het recept!
Donderdag
Sweet chili noedels met tofu
Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Door de tofu te kruiden met kerriepoeder krijgt hij een lekkere smaak. Zie ook de variatietips in het recept!
Vrijdag
Traybake met kip en herfstgroenten
Makkelijker dan een traybake wordt het avondeten niet. Veel lekkerder trouwens ook niet, want geroosterde groenten van het bakblik zitten bomvol smaak. Deze traybake met pastinaak, zoete aardappel en winterpeen en kippendijen smaakt heerlijk in de herfst. Lekker om te serveren met een groene salade en een lik truffelmayonaise.
Zaterdag
Verse tomatensoep met mascarpone
Een van de makkelijkste soep om te maken en misschien ook wel de lekkerste is verse tomatensoep. Deze verse tomatensoep met romige mascarpone is klaar in 20 minuten, dus ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Heerlijk als lunch, of als avondeten met bijvoorbeeld een pitatosti erbij.
Zondag
Notentaart met amaretto en chocoladeglazuur
Zondag bakdag? Geloof me, deze smeuïge notentaart met Amaretto en chocoladeglazuur wil je maken. Maak hem bij voorkeur al een dag van tevoren, dan kunnen de smaken beter ontwikkelen en wordt de smaak zachter.
Deel je reactie