Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu #43-2018
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, pasta, vis, snel en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Dit is één van mijn favoriete gerechten, die ik serveer als ik feestelijk wil eten op een doordeweekse dag: witlof met ham en romige kaassaus uit de oven. Serveer met mooie quenelles van aardappelpuree. Tip: houd wat witlofstronkjes over om er morgen een heerlijke maaltijdsalade van te maken!
Dinsdag
Dit is een van mijn favoriete herfst/wintersalades: een geitenkaassalade met gebakken peer, witlof en walnoot. Een heerlijk lunchgerecht, maar met wat geroosterd brood erbij kun je hem ook prima als hoofdgerecht serveren.
Woensdag
Op woensdagmiddag drinken dochterlief en ik graag een cappuccino samen. De kleine dame is pas acht dus de koffie vervang ik door warme chocolademelk. En natuurlijk leg ik er wat speculaasjes bij om in de chocolademelk te dippen. Feest! Bekijk hier het recept.
Donderdag
Zodra het buiten weer echt koud begint te worden, krijg ik zin om aardappelkoekjes te bakken. Mijn moeder noemt het reibekuchen, maar die eet ik het liefst met stroop of appelmoes op de kerstmarkt. Deze aardappelkoekjes met gerookte zalm, een gepocheerd ei en groene asperges eet ik het liefst als hoofdgerecht.
Vrijdag
Heb je weleens zelf brood gebakken? Er zijn weinig dingen die ik zo leuk en bevredigend vind! Dit rustieke, glutenvrije brood smaakt heerlijk als ontbijt, serveer als lunch met een lekkere kom soep erbij, of serveer op een borrelplankje met wat gezouten roomboter, extra vierge olijfolie en gedroogde rozemarijn als smaakmakers. Smullen!
Zaterdag
Is het geen plaatje! Deze hele kip uit de oven met wintergroenten toverde manlief onlangs uit de oven. Een heerlijk winters gerecht uit de braadslee. Makkelijk om te maken want op wat simpel hak- en snijwerk na doet de oven het werk!
Zondag
Deze speculaas tiramisu maakte ik voor pakjesavond maar eigenlijk smaakt hij de hele winter. Je hebt hem binnen 15 minuten gemaakt en daarna zet je hem in de koelkast om op te stijven. Na een paar uurtjes wachten is ‘ie op z’n lekkerst! Eten er kleintjes mee? Laat dan de likeur achterwege of maak een apart glaasje voor de kids.
lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Facebook of Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook!
Deel je reactie