Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 43-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe! In dit nieuwe weekmenu vind je:
Rodekoolschotel met gehakt en puree
Pasteitje met visragout
Knakworst tosti
Kippannetje met champignons
Romige courgettesoep met spekjes
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Rodekoolschotel met gehakt en puree
Een hartverwarmende rodekoolschotel met gehakt, aardappelpuree en krokant kruidenpaneerlaagje uit de oven. De rodekool maakte ik zelf volgens dit recept met appel en kruidkoek, maar voor een snelle variant kun je ook een potje rodekool uit de winkel gebruiken. Lekker om te serveren met appelmoes.
Dinsdag
Pasteitje met visragout
Een pasteitje met ragout wordt vaak op tafel gezet tijdens de feestdagen, maar smaakt eigenlijk het hele jaar door. Het is makkelijk te maken en met de ragout kun je steeds variëren. Vaak maak ik kip- of champignonragout maar vandaag staat er een visragout op het menu. Serveer de visragout in een warm pasteibakje, of met witte rijst en zacht gesmoorde worteltjes en doperwtjes.
Woensdag
Knakworst tosti
Dol op broodje knakworst? Dan ga je vast ook smullen van deze knakworst tosti. Met smeltende kaas, gefrituurde uitjes en frisse augurk. Je kunt hem bakken in de oven, koekenpan of in het tosti-apparaat. Mijn voorkeur gaat uit naar de oven omdat ik dan geen afwas heb.
Donderdag
Quiche met pompoen en geitenkaas
Met quiche kun je eindeloos variëren. Deze variant met geroosterde pompoen en zachte geitenkaas is heerlijk. Lekker als lunch of serveer als hoofdgerecht met een aangemaakte groene salade met geschaafde wortel en courgette, bestrooid met geroosterde pompoenpitten.
Vrijdag
Kippannetje met champignons en room
Ik ben dol op makkelijke stoofpotjes. De opstijgende geuren die vanuit de keuken je huis vullen zijn gelukzalig. Zeker in de herfst! Hoewel, dit kippannetje met champignons en room mag ik man en dochterlief het hele jaar door voorschotelen. En dat doe ik dan ook met liefde.
Zaterdag
Romige courgettesoep met spekjes
Op zaterdag maak ik graag een pan soep om het hele weekend van te smullen. Als lunch of avondeten, een kom soep smaakt altijd. Deze romige courgettesoep met uitgebakken spekjes is zo gemaakt.
Zondag
Spekkoekcake
Als ik in de toko ben ga ik nooit weg zonder een stukje spekkoek. Ook dochterlief is er dol op. Op KL staat een recept om zelf spekkoek te maken maar heel eerlijk, je bent er wel even mee bezig. Deze spekkoekcake smaakt bijna hetzelfde maar is een stuk makkelijker om te maken!
Deel je reactie