Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 43-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 43-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 43-2022:
Ma: Pasta met champignons en truffelroomsaus
Di: Traybake met kip en herfstgroenten
Wo: Macaroni stroganoff
Vr: Poké bowl met gerookte zalm
Za: Naanpizza met gehakt en knoflooksaus
Maandag
Pasta met champignons en truffelroomsaus
Truffel, je houdt ervan of niet. Mijn dochter en ik zijn team truffel, manlief absoluut niet. Deze pasta met champignons en truffelroomsaus heb ik alleen opgesmikkeld, want hoewel dochterlief dol is op truffel houdt ze niet van champignons. Ik zou deze pasta elke dag kunnen eten, zo lekker vind ik het. Gebruik voor dit recept de beste truffeltapenade (kijk bij de ingrediënten naar het percentage truffel dat erin zit) die je maar kunt vinden, dat proef je terug.
Dinsdag
Traybake met kip en herfstgroenten
Makkelijker dan een traybake wordt het avondeten niet. Veel lekkerder trouwens ook niet, want geroosterde groenten van het bakblik zitten bomvol smaak. Met een traybake kun je eindeloos variëren. Ik kies dit keer voor groenten als pastinaak, zoete aardappel en winterpeen omdat die nu volop verkrijgbaar zijn. Om er een complete maaltijd van te maken voeg ik kippendijen toe. Die hebben dezelfde bereidingstijd als de groenten en blijven lekker sappig. Ik serveer de traybake graag met een aangemaakte groene salade met pittenmix, of een knolselderijsalade. Een lik truffelmayonaise maakt het smulfeest compleet!
Woensdag
Macaroni stroganoff
Een keer wat anders dan macaroni bolognese? Maak deze macaroni met stroganoffsaus: een goedgevulde gehaktsaus met paprika’s en champignons. Je kent de macaroni stroganoff misschien wel van het welbekende pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk. Probeer het maar en verras jezelf!
Donderdag
Currypannetje met kip en pompoen
Een heerlijk currypannetje met kip, pompoen en sinaasappel. De currypasta maak je makkelijk zelf, dan kun je ook zelf de pit bepalen. Het vleugje sinaasappelsap geeft de curry een aangenaam zoetje en combineert heerlijk met pompoen. Lekker om te serveren met witte rijst en — wat ik en mijn dochter graag doen — een lepel dikke yoghurt. Naanbrood smaakt er ook lekker bij.
Vrijdag
Poké bowl met gerookte zalm
Poké bowl (poké betekent gesneden blokjes of plakjes) is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken bestaande uit rijst afgetopt met rauwe en gemarineerde vis en verse groenten. Dit is een lekkere en makkelijke variant zoals wij hem graag eten met gerookte zalm, avocado en komkommer. Zie onderstaande ingrediënten als leidraad waarmee je naar hartelust kunt variëren. Laat gerust wat ingrediënten weg of voeg ze juist toe en maak zo je eigen favoriete poké bowl. Zie ook de variatietips in het recept.
Zaterdag
Naanpizza met gehakt en knoflooksaus
Heb je het in de gaten? Ik ben de laatste tijd nogal van het naanbrood. Ik vind het zo lekker. Bij een kom soep of een curry, maar wat ik de laatste tijd vaak doe is het naanbrood beleggen als een pizza. Je zet zo snel en makkelijk een lekkere maaltijd op tafel, eventueel met een kom soep erbij. Deze naanpizza met gehakt, groenten en knoflooksaus is heerlijk. Maak de knoflooksaus eens zelf. Dat is makkelijk en veel lekkerder dan uit een flesje.
Zondag
Appelrondjes
Bladerdeeg en appel heb je vaak wel in huis. Handig, want je maakt er in een handomdraai iets lekkers mee. Deze appelrondjes lijken op de appelbeignet die je eet met oud en nieuw, maar zijn gemaakt met bladerdeeg en worden gebakken in de oven. Ze zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal om op tafel te zetten als je onverwachts visite krijgt, of zin hebt in iets lekkers. Zie ook onderstaande variatietip.
Deel je reactie