Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 43 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerriesaus
Een heerlijke ovenschotel met sperziebonen en gehakt, aardappelschijfjes en zelfgemaakte kerriesaus. Met kaas gegratineerd in de oven voor een goudbruin en knapperig korstje. Zo lekker!
Dinsdag
Plaattaart met gekarameliseerde witlof
Vroeger hield ik niet van witlof en het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik de licht bittere smaak ervan begon te waarderen. Inmiddels ben ik er dol op! Vooral deze plaattaart met gekarameliseerde witlof is favoriet. Een bitterzoet gerecht dat mijn hart sneller laat kloppen!
Woensdag
Cashew kip
Deze cashew kip is bij ons thuis een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker om te serveren met noedels of rijst en broccoli. Zie ook onderstaande tips.
Donderdag
Gevulde tomaten met gehakt
Deze gevulde tomaten met gehakt zag ik afgelopen zomer liggen in de Franse supermarkt. Klaar om thuis de oven in te schuiven. Maar zelf maken is net zo makkelijk. Je kunt ze van tevoren maken en later afbakken in de oven. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld tomatenrisotto (recept volgt), of serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen of een salade.
Vrijdag
Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Een heerlijk pastagerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Ook lekker met garnalen of kip. Zie de onderstaande variatietips!
Zaterdag
Kipsalon
Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes.
Zondag
Appelrondjes
Bladerdeeg en appel heb je vaak wel in huis. Handig, want je maakt er in een handomdraai iets lekkers mee. Deze appelrondjes lijken op de appelbeignet die je eet met oud en nieuw, maar zijn gemaakt met bladerdeeg en worden gebakken in de oven. Ze zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal om op tafel te zetten als je onverwachts visite krijgt, of zin hebt in iets lekkers. Zie ook onderstaande variatietip.
Deel je reactie