Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 44-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe! In dit nieuwe weekmenu vind je:
Stoofvlees met pompoen in rodewijnsaus
Pastaschotel met broccoli en mais
Spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes
Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm
Varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Stoofvlees met pompoen in rodewijnsaus
Dit stoofvlees met pompoen en wortel in rodewijnsaus smaakt heerlijk in de herfst. Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk altijd de slowcooker om het vlees in te garen omdat dat zo makkelijk is. Heb je geen slowcooker dan kun je dit recept ook gewoon maken in de braadpan.
Dinsdag
Pastaschotel met broccoli en mais
Deze pastaschotel met broccoli en mais is gemaakt in 15 minuten, daarna doet de oven de rest. Door de zoete tomatenketchup en mais is deze pastaschotel ook favoriet bij kinderen. De oestersaus geeft de saus extra diepte en smaak, maar als je het te spannend vind kun je hem ook achterwege laten. Je kunt eindeloos variëren met dit recept, zie onderstaande tips! Lekker met een salade van frisse cherrytomaten en lente-ui.
Woensdag
Spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes
Tijd voor een makkelijke maaltijd. Deze stamppot met spinazie à la crème en Parmezaan staat in een mum van tijd op tafel. Sappige pesto gehaktballetjes maken het smulfeest compleet!
Donderdag
Flammkuchen met pastinaak en wortel
Ik ben dol op flammkuchen. Zo’n dun, knapperige deegbodem belegd met crème fraîche, ui en spek is simpel om te maken en heel lekker. Dit keer laat ik de ui achterwege en vervang die door pastinaak en wortel. Zo krijg je een heerlijke winterse variant! Serveer als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen met een lekkere groene salade erbij.
Vrijdag
Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm
Snel een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze tagliatelle met wittewijnroomsaus, een vleugje frisse citroen en gerookte zalm is verrukkelijk! PS Zie ook onderstaande tip voor een variant met garnalen!
Zaterdag
Varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus
De naam van dit gerecht lijkt zo te zijn weggelopen uit de menukaart van een luxe restaurant, maar niets is minder waar: deze varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus maak je heel eenvoudig zelf. Gewoon thuis in je eigen keuken!
Zondag
Appelkruimelvlaai met kaneelroom
Altijd al eens zelf een Limburgse vlaai willen maken? Ik zeg doen! Zo moeilijk is het niet. In dit recept laat ik je met handige stap-voor-stap foto’s zien hoe ik mijn favoriete appelkruimelvlaai maak met een lekkere dot kaneelroom om erbij te serveren. Té lekker gewoon!
Deel je reactie