Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 44-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 44-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 44-2022:
Ma: Courgettequiche met spekjes
Di: Spruitjesstamppot met krokante chorizo
Wo: Stroganoffpannetje met gehaktballetjes
Vr: Snelle lasagne met zalm en spinazie
Za: Nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten
Maandag
Courgettequiche met spekjes
Courgette is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kunt. Dit keer verwerk ik hem in een quiche met spekjes en romige vulling met Parmezaan. Door de courgette te raspen en even aan te bakken verdampt het vocht en krijgt hij een lekkere smaak. Lekker als avondeten met een salade erbij, of als lunch. Ook de volgende dag smaakt hij lekker, koud, of warm hem afgedekt weer even op in de oven.
Dinsdag
Spruitjesstamppot met krokante chorizo
Spruitjes. Je houdt ervan of niet. Wij zijn er dol op! Het geheim van lekkere spruitjes is om ze niet te lang te koken. Dan blijven ze frisgroen van kleur, hebben ze nog bite en een zachte koolsmaak. In dit recept kook ik ze dus apart van de aardappels gaar. Voor garnering bestrooi ik de stamppot met krokant gebakken chorizo en geroosterde amandelen. Gewoon zo al erg lekker, of serveer met bijvoorbeeld een gebraden gehaktbal met jus, blinde vink of kaasschnitzel.
Woensdag
Stroganoffpannetje met gehaktballetjes
Dit stroganoffpannetje met gehaktballetjes is al jaren een grote favoriet op KL. Kleine gehaktballetjes worden zachtjes gegaard in een romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Moet je zien hoe snel die pan leeg gaat! Lekker met gebakken aardappels, pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Waar heb je zin in?
Donderdag
Paddenstoelensoep
Maak deze romige paddenstoelensoep in de herfst met verse paddenstoelen uit het seizoen. Makkelijk om te maken en met chefwaardig resultaat!
Vrijdag
Snelle lasagne met zalm en spinazie
Lasagne kan ik elke dag wel eten, zo lekker! De klassieke lasagne bolognese vind ik onovertroffen, maar er zijn ook veel smakelijke varianten. Wat denk je bijvoorbeeld van lasagne met zalm en spinazie? Deze variant is ook nog heel makkelijk om te maken.
Zaterdag
Nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten
Een grote bakplaat nacho’s uit de oven belegd met gekruid gehakt, groenten en kaas, wie maak je daar nou niet blij mee! Voor de vitamientjes voeg ik lekker veel groenten toe als bloemkool, broccoli, worteltjes en mais. Voel je gerust vrij om hiermee te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een klassieke variant met paprika, mais en bonen, of maak een herfstvariant met rodekool, wortel en lente ui. Voor een vegetarische variant laat je het gehakt achterwege en voeg je extra groente toe. Zie de tip in het recept. Serveer als hoofdgerecht, of als hapje/snack bij de borrel!
Zondag
Hollandse appelcake
Ik ben dol op alle seizoenen, maar als echte lekkerbek kijk ik elk jaar het meeste uit naar de herfst. Dan mag ik me weer schaamteloos op nieuwe appeltaartcreaties storten. Hoewel, de oer-Hollandse appeltaart is en blijft favoriet!
Deel je reactie