Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 45 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Maandag
Tortellini met spruitjes
Kaastortellini en spruitjes zijn twee ingrediënten waar ik thuis iedereen blij mee maak. Deze romige kaas tortellini met spruitjes, wortel en spekjes is supermakkelijk om te maken en staat in een mum van tijd op tafel.
Dinsdag
Kip Madras
Een heerlijke Indiase curry met kip in een licht pittige en romige tomatensaus met sperziebonen en appel. Dit is geen authentiek Indiaas recept, maar wel een variant zoals wij hem in Nederland kennen. Het is een makkelijke maaltijd die snel op tafel staat. De madraskruiden maak je heel makkelijk zelf, maar als je niet alle specerijen in huis hebt kun je ook kant-en-klare madraskruiden kopen.
Woensdag
Rodekoolschotel met gehakt en puree
Een hartverwarmende rodekoolschotel met gehakt, aardappelpuree en krokant kruidenpaneerlaagje uit de oven. De rodekool maakte ik zelf volgens dit recept met appel en kruidkoek, maar voor een snelle variant kun je ook een potje rodekool uit de winkel gebruiken. Lekker om te serveren met appelmoes.
Donderdag
Couscoussalade met spruitjes, granaatappel en walnoot
Een lekkere salade kan ook de winter. Deze couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Heerlijk als lunch, maar wij eten hem net zo lief als hoofdgerecht. Soms bakken we er dan nog een vegetarische (kaas)schnitzel bij, maar je kunt er ook vis, kip, vlees of wat vers afgebakken brood met kruidenboter bij serveren.
Vrijdag
Hartige taart met groenterolletjes en zalm
Indruk maken op gasten met een feestelijk gerecht? Deze hartige taart met groenterolletjes en zalm ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk! Het meeste werk zit hem in het schaven (met een mandoline is dit zo gebeurt) en oprollen van de groenterolletjes, maar als je daarvoor wat familieleden optrommelt om te helpen, is het klusje zo geklaard. Daarna kun je een salade maken of lekker onderuit zakken, de oven doet de rest.
Zaterdag
Tortizza met gehakt
Ken je de tortizza al? Het is een soort pizza gemaakt met een tortillawrap. Je maakt ze in een handomdraai. Met het beleg kun je eindeloos variëren. In dit recept beleg ik de tortizza met gehakt, paprika, rode ui en kaas. Simpel, snel klaar en heerlijk!
Zondag
Notentaart met amaretto en chocoladeglazuur
Zondag bakdag? Ga dan voor deze notentaart met amaretto en chocoladeglazuur! Ik vond het recept in het kookboek La vita è dolce en paste het iets aan naar eigen smaak. Er zit een flinke scheut amaretto in deze taart dus het is wel een taart voor volwassenen. Is het geen plaatje!
Deel je reactie