Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 46-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 46-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 46-2022:
Ma: Bloemkoolschotel met gehakt
Di: Kip Madras
Wo: Zalm-ovenschotel met spinazie en Boursin
Vr: Gezonde kapsalon
Za: Daging smoor (Indisch stoofvlees)
Maandag
Bloemkoolschotel met gehakt
Ovenschotels zijn ideaal om van tevoren al te maken zodat je ze moment suprême alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Deze bloemkool-ovenschotel met laagjes aardappel, gehakt en kaassaus is een echte familiefavoriet.
Dinsdag
Kip Madras
Dit is geen authentiek Indiaas recept, maar wel een variant zoals wij hem in Nederland vaak eten. Een heerlijke Indiase curry met kip in een licht pittige, romige tomatensaus met sperziebonen en frisse stukjes appel. Het is een makkelijke maaltijd die snel op tafel staat. Madraskruiden maak je heel makkelijk zelf, maar als je niet alle specerijen in huis hebt kun je ze ook in de winkel kopen.
Woensdag
Zalm ovenschotel met spinazie Boursin
Zin in vis? Probeer deze zalm-ovenschotel met Boursin-spinazie en knapperig croutondakje uit de oven eens. Lekker met aardappelpuree of pasta.
Donderdag
Sweet chili noedels met tofu
Vandaag een dagje vega? Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Door de tofu te kruiden met kerriepoeder krijgt hij een lekkere smaak. Liever geen tofu? Zie de variatietips in het recept.
Vrijdag
Gezonde kapsalon
Zin om het weekend in te luiden met een frietje? Dit frietje kapsalon maak je met groentefriet uit de oven en gekruide kipfilet. De knoflooksaus maak je van Griekse yoghurt. Stiekem nog lekkerder dan het origineel.
Zaterdag
Daging smoor (Indisch stoofvlees)
Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken. Het rundvlees wordt langzaam gegaard in zoete ketjapsaus. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Lekker met gekookte rijst, sambal goreng boontjes en sambal goreng telor (eieren in pittige saus).
Zondag
Speculaas cheesecake met karamel swirl
De tijd van speculaas en chocolademelk is weer aangebroken! Speculaas is niet alleen lekker om zo te snoepen, maar ook heerlijk om mee te bakken. Deze cheesecake heeft een knapperige speculaasbodem, zachte roomkaasvulling en frisse topping met karamel swirl.
Deel je reactie