Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 46 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Maaltijdplanner
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 46 2024
Maandag (meatless monday)
Paddenstoelen risotto
Een romige paddenstoelenrisotto met verse paddenstoelen, tijm en parmezaan. De mascarpone maakt hem heerlijk romig.
Dinsdag
Kip in mosterd-dilleroomsaus
Een heerlijk kippannetje met malse kipfilet in een romige mosterdsaus met verse dille. Lekker om te serveren met gekookte rijst en sperziebonen.
Woensdag (gehaktdag)
Spaghetti bolognese
De klassieke spaghetti bolognese met gehakt, wortel en bleekselderij in tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf zonder pakje of zakje.
Donderdag
Boerenkoolstamppot met jus en rookworst
Hartverwarmende herfstkost voor een kille, grijze dag. Deze boerenkoolstamppot wordt geserveerd met sappige rookworst en zelfgemaakte jus.
Vrijdag (visdag)
Tostada met tonijn
Ga op de Mexicaanse toer met deze tostada met kaas, mais, tomaat en tonijn. Belegde kleine tortillawraps die je even afbakt in de oven. Lekker om te serveren met avocado en zure room.
Zaterdag
Bruine bonensoep
Maak overdag een lekkere pan bruine bonensoep voor de lunch of als makkelijk avondeten. Je hoeft hem dan ’s avonds alleen even op te warmen! Hij wordt nog lekkerder als je hem van tevoren maakt, de smaken kunnen zich dan goed ontwikkelen.
Zondag
Cheesecake met kruidnoten en Speculoos
De kruidnoten liggen alweer volop in de winkel. Tijd om een lekkere cheesecake te bakken! Deze cheesecake met kruidnoten en speculoospasta is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Hij stijft op in de koelkast!
Deel je reactie