Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 47-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe! In dit nieuwe weekmenu vind je:
Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei
Zoete aardappelsalade met spekjes
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Thaise viscurry
Mexicaanse taco’s met gehakt en groenten
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei
Deze pasta ovenschotel met ham, champignons en prei is makkelijk om te maken. Je hoeft alleen de pasta kort voor te koken en de saus te maken. De groenten voeg je rauw toe, deze garen vanzelf in de oven. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Dinsdag
Zoete aardappelsalade met spekjes
Deze zoete aardappelsalade met spekjes, dille en romige yoghurtsaus is verslavend lekker! Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht serveren met gebakken vis, kip of beenham, of koud meenemen naar je werk als lunch.
Woensdag
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Rodekoolquiche met geitenkaas
Deze rodekoolquiche maak je heel makkelijk en snel met een potje rodekool. Dat is stiekem een van mijn guilty pleasures. Vooral in deze quiche met geitenkaas en hazelnoten een heerlijk combi. Toch liever zelf maken? Deze rodekool met appel is nog lekkerder dan uit een potje!
Vrijdag
Thaise viscurry
Curry staat snel op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze geurige Thaise curry is gevuld met lekker veel verse groente en een mix van verschillende soorten vis. Welke vis je gebruikt bepaal je zelf. Koop vis die in de aanbieding is, of gebruik opgespaarde vis uit de vriezer. Haal deze wel een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de koelkast. Lekker om te serveren met pandanrijst of noedels.
Zaterdag
Mexicaanse taco’s met gehakt en groenten
Dol op de Mexicaanse keuken? Dit recept is een aanrader. Krokante tacoschelpen gevuld met gekruid gehakt en lekkere groenten als paprika, courgette en mais. Voor serveren top je ze af met wat geraspte kaas, frisse tomaat en rode ui. Ook lekker met blokjes avocado en een lepeltje zure room. Een Mexicaans smulfeest waar ook kinderen dol op zijn.
Zondag
Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem
Dol op monchoutaart? Deze variant met frisse mandarijn en knapperige kruidnotenbodem smaakt perfect in deze sinterklaastijd!
Deel je reactie