Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 47-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 47-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 47-2022:
Ma: Traybake met röstirondjes, spruitjes en kip
Di: Bami met varkensreepjes, chilisaus en cashew
Wo: Gehaktballen in Belgische biersaus
Vr: Uitsmijter carpaccio
Za: Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus
Maandag
Traybake met röstirondjes, spruitjes en kip
Niks makkelijker dan een traybake voor het avondeten. Alles van één bakblik en de oven doet al het werk. Varieer met ingrediënten uit het seizoen, zo zet je steeds weer iets verrassends op tafel. Deze traybake met röstirondjes, spruitjes en kip smaakt heerlijk in de herfst-, en wintermaanden. De kipfilet leg je de laatste tien minuten van de oventijd op de groenten en röstirondjes en blijft zo lekker mals en sappig.
Dinsdag
Bami met varkensreepjes, chilisaus en cashew
Een lekker gerecht op tafel zetten dat snel klaar is? Probeer deze roerbakschotel met bami, magere varkensreepjes, knapperige groenten en cashewnoten en zoete chilisaus.
Woensdag
Gehaktballen in Belgische biersaus
Heerlijke supersappige gehaktballen in een krachtige, ietwat zoete biersaus. Ik serveer ze het liefst met dikke Belgische frieten en een kom sla. Genieten.
Donderdag
Tomatenrisotto met paprika en feta
Risotto is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig afwas wil. Deze tomatenrisotto met paprika en feta is makkelijk om te maken en hartverwarmend lekker. Zie ook onderstaande tips om te variëren.
Vrijdag
Uitsmijter carpaccio
Ook thuis kun je een feestje van je lunchmoment maken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze uitsmijter carpaccio. Geroosterd brood belegd met carpaccio en geserveerd met een gebakken eitje. Onderstaande hoeveelheden zijn voor twee personen als lunch, maar je kunt hem ook voor één persoon als avondeten serveren. Ik denk dat je niemand zult horen klagen…
Zaterdag
Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus
Als je dit gerecht geproefd hebt zul je daarna altijd een flesje oestersaus in huis willen hebben. Oestersaus is een echt smaakbommetje en een onmisbare basissaus in de Aziatische keuken. Deze roerbakschotel met biefstuk, broccoli en oestersaus is supermakkelijk om te maken en staat in een handomdraai op tafel. Lekker met rijst of noedels.
Zondag
Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem
Een heerlijke monchoutaart met frisse mandarijn en knapperige kruidnotenbodem, wie wordt daar nu niet blij van! Een perfecte taart om op tafel te zetten tijdens pakjesavond, of maak hem vandaag gewoon omdat je er zin in hebt.
Deel je reactie