Weekmenu 47 2023

Weekmenu 47 2023

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Maandag

Pasta met tomaat en Boursin

Deze pasta met tomaatjes, prei en Boursin vraagt maar 5 minuutjes voorbereiding. De pastasaus maak je namelijk in de oven. Ondertussen hoef jij alleen maar pasta te koken. Als de cherrytomaatjes zijn opengebarsten vormen het sap en de Boursin een heerlijke saus waar je alleen maar de pasta doorheen hoeft te roeren.

Pasta met tomaat en Boursin

Dinsdag

Cordon bleu

Aardappel, groente en vlees, oftewel een agv’tje eten wij niet zo vaak. Maar soms kan ik er echt zin in hebben. Zo’n lekkere cordon bleu met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Het wordt nog lekkerder als je die cordon bleu zelf maakt. Dat is heel makkelijk, kijk maar snel in het recept.

Cordon bleu

Woensdag

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Donderdag

Franse uiensoep

Franse uiensoep staat in menig Franse bistro op de menukaart. Maar je kunt hem ook eenvoudig zelf maken. De soep wordt geserveerd met gegratineerd stokbrood met gegratineerd gruyère kaas die nog kort in de oven te gratineren.

Franse uiensoep

Vrijdag

Aardappelkoekjes met zalm

Deze aardappelkoekjes serveer je met gerookte zalm en een gepocheerd eitje. Wat knapperige groene groenten zoals asperges, haricots verts of broccoli smaken hier heerlijk bij. Een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat. (Je kunt de aardappelkoekjes ook van tevoren bakken en vlak voor serveren afgedekt in de oven opwarmen.)

Aardappelkoekjes met zalm

Zaterdag

Mexicaanse kapsalon

Dol op een frietje kapsalon met shoarma en knoflooksaus? Deze Mexicaanse kapsalon met krieltjes en gekruid gehakt is een leuke variant. De gesmolten cheddar maakt het lekker smeuïg. Je maakt het af met frisse ijsbergsla, rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus.

Mexicaanse kapsalon

Zondag

Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

Deze monchoutaart met frisse mandarijn en knapperige kruidnotenbodem is de perfecte sinterklaastaart om te vieren dat de Sint weer in ons land is.

Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde