Weekmenu 47 2024

Weekmenu 47 2024

Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop je niet kookt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 6 hoofdgerechten. Op zondag deel ik een lekker toetje of baksel met je.

Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Maaltijdplanner

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 47 2024

Maandag (meatless monday)

Lasagne met pompoen en pastinaak

Een vegetarische groentelasagne met laagjes geroosterde pastinaak en pompoen, romige bechamelsaus en lasagnebladen.

Lasagne met pompoen en pastinaak

Dinsdag

Nasi goreng

Heerlijke nasi goreng met ham en verse groenten. Lekker om te serveren met kip– of varkenshaassaté en sajoerboontjes.

Nasi goreng met ham en groenten

Woensdag (gehaktdag)

Gehaktballen van De Librije

De bekende gehaktballen van restaurant De Librije zachtjes gaar gesmoord in fond. Lekker om te serveren met gebakken aardappels en groenten naar keuze. Bijvoorbeeld deze spruitjes met spek en walnoot, gebraiseerde witlof of rode kool met appel en kruidkoek.

Gehaktballen van Restaurant De Librije

Donderdag

Mexicaanse enchiladas

De echte Mexicaanse enchiladas gevuld met kip in een licht gebonden tomatensaus en met kaas gegratineerd in de oven. Op en top comfort food!

Mexicaanse enchiladas

Vrijdag (visdag)

Vissalon met remouladesaus

Gebakken krieltjes met gemarineerde vis met kaas gegratineerd in de oven en afgetopt met frisse ijsbergsla en rauwkost en zelfgemaakte remouladesaus. Een perfect gerecht om het weekend mee in te luiden.

Zaterdag

Franse uiensoep

Een hele goedkope soep om te maken met kneiterveel smaak! De uien moeten zo’n 45 minuten op laag vuur zachtjes bakken tot ze diepbruin van kleur en gekarameliseerd zijn. Laat je niet verleiden de uien op hoog vuur te bakken. De uien worden dan bruin maar niet zoet. Door het lange bakken op lage temperatuur komen de natuurlijke suikers uit de uien vrij en zo krijg je de lekkerste uiensoep!

Franse uiensoep

Zondag

Toetje met Speculoos

Een supermakkelijk toetje met laagjes romige speculoosmousse, krokante speculaaskruimels en gesmolten Speculoos. De perfecte afsluiter van een gezellig diner.

Toetje met Speculoos

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde