Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 48-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe! In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen
Di: Aardappelgratin met raclettekaas
Wo: Gehaktpannetje met paprika en rijst
Vr: Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen
Za: Stokbroodje hete kip
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen
Curry is een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Deze viscurry met zoete aardappel en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel en is gezond en voedzaam. Lekker om te serveren met rijst of noedels. Liever geen vis? Zie onderstaande variatietips.
Dinsdag
Aardappelgratin met raclettekaas
Een heerlijke aardappelgratin met zacht smeltende raclettekaas. Lekker met een salade en tafelzuur zoals augurkjes en Amsterdamse uitjes. Je kunt deze aardappelgratin als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht met groenten of vleeswaren erbij. Zie onderstaande tip!
Woensdag
Gehaktpannetje met paprika en rijst
Onze dochter noemt dit gehaktpannetje met paprika en rijst ook wel ‘stoplichtrijst’ vanwege de rode, groene en gele paprika. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht, want alles gaat in dezelfde pan (zoals jullie inmiddels weten, daar houd ik van!). De peterselie en verkruimelde feta maken dit gerecht voor mij helemaal af.
Donderdag
Knolselderij shoarma
Knolselderij is een gezonde en veelzijdige (winter)groente met aromatische, kruidige smaak. Je kunt hem koken, bakken, pureren, of raspen voor deze knolselderij shoarma. Het resultaat is verrassend lekker, probeer het eens. Serveer de knolselderij shoarma in knapperig pitabrood met frisse ijsberg-koolsalade en romige knoflooksaus. Smullen maar!
Vrijdag
Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen
Een heerlijke pizza van de bakplaat met pompoen en grote, gemarineerde knoflookgarnalen. Serveer als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij.
Zaterdag
Stokbroodje hete kip
Dit stokbroodje hete kip is voor mij het zalige-zaterdagavond-ongegeneerd-languit-op-de-bank-voor-de-tv-hangen-met-het-bord-op-de-schoot-gruwelijk-lekker-ontspannen-genieten-gerecht. Dat zegt alles toch?
Zondag
Speculaas tiramisu
Een lekker toetje maken voor sinterklaasavond? Deze speculaastiramisu maak je binnen 15 minuten en daarna zet je hem in de koelkast om op te stijven. Na een paar uurtjes wachten is ‘ie op z’n lekkerst! Eten er kleintjes mee? Laat dan de likeur achterwege of maak een apart glaasje voor de kids.
Deel je reactie