Weekmenu 48-2021

Weekmenu 48-2021

Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe! In dit nieuwe weekmenu vind je:

✅Ma: Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

✅Di: Aardappelgratin met raclettekaas

✅Wo: Gehaktpannetje met paprika en rijst

✅Do: Knolselderij shoarma

✅Vr: Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen

✅Za: Stokbroodje hete kip

✅Zo: Speculaas tiramisu

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

Curry is een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Deze viscurry met zoete aardappel en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel en is gezond en voedzaam. Lekker om te serveren met rijst of noedels. Liever geen vis? Zie onderstaande variatietips.

Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

Dinsdag

Aardappelgratin met raclettekaas

Een heerlijke aardappelgratin met zacht smeltende raclettekaas. Lekker met een salade en tafelzuur zoals augurkjes en Amsterdamse uitjes. Je kunt deze aardappelgratin als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht met groenten of vleeswaren erbij. Zie onderstaande tip!

Aardappelgratin met raclettekaas

Woensdag

Gehaktpannetje met paprika en rijst

Onze dochter noemt dit gehaktpannetje met paprika en rijst ook wel ‘stoplichtrijst’ vanwege de rode, groene en gele paprika. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht, want alles gaat in dezelfde pan (zoals jullie inmiddels weten, daar houd ik van!). De peterselie en verkruimelde feta maken dit gerecht voor mij helemaal af.

Gehaktpannetje met paprika en rijst

Donderdag

Knolselderij shoarma

Knolselderij is een gezonde en veelzijdige (winter)groente met aromatische, kruidige smaak. Je kunt hem koken, bakken, pureren, of raspen voor deze knolselderij shoarma. Het resultaat is verrassend lekker, probeer het eens. Serveer de knolselderij shoarma in knapperig pitabrood met frisse ijsberg-koolsalade en romige knoflooksaus. Smullen maar!

Knolselderij shoarma

Vrijdag

Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen

Een heerlijke pizza van de bakplaat met pompoen en grote, gemarineerde knoflookgarnalen. Serveer als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij. 

Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen

Zaterdag

Stokbroodje hete kip

Dit stokbroodje hete kip is voor mij het zalige-zaterdagavond-ongegeneerd-languit-op-de-bank-voor-de-tv-hangen-met-het-bord-op-de-schoot-gruwelijk-lekker-ontspannen-genieten-gerecht. Dat zegt alles toch?

Zondag

Speculaas tiramisu

Een lekker toetje maken voor sinterklaasavond? Deze speculaastiramisu maak je binnen 15 minuten en daarna zet je hem in de koelkast om op te stijven. Na een paar uurtjes wachten is ‘ie op z’n lekkerst! Eten er kleintjes mee? Laat dan de likeur achterwege of maak een apart glaasje voor de kids.

Speculaas tiramisu

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde