Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 48 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop je niet kookt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 6 hoofdgerechten. Op zondag deel ik een lekker toetje of baksel met je.
Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Maaltijdplanner
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 48 2024
Maandag (meatless monday)
Aubergine ovenschotel met mozzarella
Deze aubergine ovenschotel met tomatensaus, mozzarella en parmezaan is makkelijk te maken en perfect om voor te bereiden – je schuift hem ’s avonds zo de oven in!
Dinsdag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Woensdag (gehaktdag)
Hutspot
Ouderwets lekkere hutspot van gestampte aardappels, wortel en uien geserveerd met gehaktballen met jus.
Donderdag
Tostada met kipgehakt
Deze Mexicaanse tostada’s met kipgehakt, paprika en mais staan in 30 minuten op tafel – snel, makkelijk en heerlijk!
Vrijdag (visdag)
Rijst bowl met teriyaki zalm
Geniet van een rijst bowl met sticky teriyaki zalm, knapperige groenten en zelfgemaakte saus – lekkerder dan uit een flesje!
Zaterdag
Surinaamse pindasoep
Tijd voor een lekker soepje! Deze eigen versie van Surinaamse pindasoep is goed gevuld met malse kipfilet, mais, prei en taugé en staat snel op tafel!
Zondag
Appelflappen
Zelf appelflappen maken is simpel én heerlijk: knapperig bladerdeeg, zachte appelvulling met kaneel en rozijnen – net zo lekker als bij de bakker!
Deel je reactie