Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 49-2021
Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Laat je inspireren door dit complete weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Noedels sweet chili met garnalen
Di: Snelle kipstoof in romige mosterdsaus
Wo: Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Vr: BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
Za: Pastinaaksoep met bacon en croutons
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Noedels sweet chili met garnalen
Deze wokschotel met roerbaknoedels, garnalen en lekker veel verse groenten staat binnen 20 minuten op tafel! Voor een nog snellere variant kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken, maar ik kies en snijd de groenten graag zelf. Het woksausje maak je heel eenvoudig van zoete chilisaus en sojasaus. Simpel en lekker!
Dinsdag
Snelle kipstoof in romige mosterdsaus
Niet langer dan 30 minuten in de keuken staat en toch lekker eten? Deze snelle kipstoof in romige mosterdsaus is een heerlijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat. Weinig moeite en groot resultaat. Ik hou ervan!
Woensdag
Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!
Donderdag
Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère
Wie regelmatig ons ‘kijkje in de keuken’ leest weet dat wij dol zijn op risotto. Een van onze favorieten is deze risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère. We hebben er zelfs speciaal aardpeer voor in onze moestuin geplant. Heb je geen aardpeer in je moestuin staan en kun je hem ook nergens vinden, gebruik dan een andere (winter)groente (bijv. pastinaak, bloemkool, knolraab, koolraab) Een andere smaak, maar ook erg lekker!
Vrijdag
BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
Dit is het favoriete avondeten van dochterlief: een zachte tortillawrap belegd met frisse sla, tomaat, bacon, krokante kip en een heerlijk honing-mosterdsausje. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Als er een wrap overblijft kun je hem de volgende dag ook koud meenemen naar je werk als lunch. Volgens Johan smaakt hij dan nog steeds heerlijk.
Zaterdag
Pastinaaksoep met bacon en croutons
Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Serveer als avondmaaltijd, of als feestelijk voorgerecht tijdens het kerstdiner. Zie ook onderstaande tip voor een vegetarische variant.
Zondag
Ferrero Rocher taart
Een krokante hazelnoot-chocoladebodem, rijke roomkaas-chocoladevulling, afgemaakt met sierlijke slagroomrozetjes en Ferrero Rocher. En ook nog eens supermakkelijk om te maken. Daar word je toch blij van!
Deel je reactie