Weekmenu 49-2021

Weekmenu 49-2021

Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Laat je inspireren door dit complete weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag. In dit nieuwe weekmenu vind je:

✅Ma: Noedels sweet chili met garnalen
✅Di: Snelle kipstoof in romige mosterdsaus
✅Wo: Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

✅Do: Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère
✅Vr: BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus
✅Za: Pastinaaksoep met bacon en croutons
✅Zo: Ferrero Rocher taart

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Noedels sweet chili met garnalen

Deze wokschotel met roerbaknoedels, garnalen en lekker veel verse groenten staat binnen 20 minuten op tafel! Voor een nog snellere variant kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken, maar ik kies en snijd de groenten graag zelf. Het woksausje maak je heel eenvoudig van zoete chilisaus en sojasaus. Simpel en lekker!

Noedels sweet chili met garnalen

Dinsdag

Snelle kipstoof in romige mosterdsaus

Niet langer dan 30 minuten in de keuken staat en toch lekker eten? Deze snelle kipstoof in romige mosterdsaus is een heerlijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat. Weinig moeite en groot resultaat. Ik hou ervan!

Snelle kipstoof in romige mosterdsaus

Woensdag

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Donderdag

Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère

Wie regelmatig ons ‘kijkje in de keuken’ leest weet dat wij dol zijn op risotto. Een van onze favorieten is deze risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère. We hebben er zelfs speciaal aardpeer voor in onze moestuin geplant. Heb je geen aardpeer in je moestuin staan en kun je hem ook nergens vinden, gebruik dan een andere (winter)groente (bijv. pastinaak, bloemkool, knolraab, koolraab) Een andere smaak, maar ook erg lekker!

Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère

Vrijdag

BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

Dit is het favoriete avondeten van dochterlief: een zachte tortillawrap belegd met frisse sla, tomaat, bacon, krokante kip en een heerlijk honing-mosterdsausje. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Als er een wrap overblijft kun je hem de volgende dag ook koud meenemen naar je werk als lunch. Volgens Johan smaakt hij dan nog steeds heerlijk.

BLT wrap met krokante kip en honing-mosterdsaus

Zaterdag

Pastinaaksoep met bacon en croutons

Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Serveer als avondmaaltijd, of als feestelijk voorgerecht tijdens het kerstdiner. Zie ook onderstaande tip voor een vegetarische variant.

Pastinaaksoep met bacon en croutons

Zondag

Ferrero Rocher taart

Een krokante hazelnoot-chocoladebodem, rijke roomkaas-chocoladevulling, afgemaakt met sierlijke slagroomrozetjes en Ferrero Rocher. En ook nog eens supermakkelijk om te maken. Daar word je toch blij van!

Ferrero Rocher taart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde