Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 49-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 49-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 49-2022:
Ma: Speculaas tiramisu
Di: Spruitjesstamppot met spekjes, brie en walnoot
Wo: Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Vr: Hele zalmzijde uit de oven
Za: Hollands stoofpannetje
Maandag
Speculaas tiramisu
Op Sinterklaasavond mag een lekker toetje niet ontbreken. Deze speculaas tiramisu heb je binnen 15 minuten gemaakt en daarna zet je hem in de koelkast om op te stijven. Na een paar uurtjes wachten is ‘ie op z’n lekkerst!
Dinsdag
Spruitjesstamppot met spekjes, brie en walnoot
Een heerlijke spruitjesstamppot met uitgebakken spekjes, romige brie en walnoot. Door de spruitjes apart van de aardappels te koken houden ze een frisgroene kleur en lekkere smaak. De zoutige spekjes, romige brie en knapperige walnoten zijn een heerlijke aanvulling en maken er een echt smulfeest van.
Woensdag
Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Ik ben dol op maaltijdpannetjes waar je alleen nog wat rijst, aardappels of pasta bij hoeft te koken. Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Zie ook de variatietips in het recept.
Donderdag
Bami met groenten en makkelijke kipsaté
Bami goreng met verse groenten en makkelijke kipsaté; het is één van de favoriete gerechten van manlief. De gemarineerde kip rijg ik niet aan stokjes maar bak ik los in de koekenpan. Op het laatst meng je er pindasaus doorheen en warm je het even door. Makkelijk en net zo lekker als de variant op een stokje. Wij serveren deze bami met groenten en kipsaté graag met Vietnamese mini loempia’s, (cassave)kroepoek, tafelzuur en gefrituurde uitjes. Smullen maar!
Vrijdag
Hele zalmzijde uit de oven
Deze hele zalmzijde uit de oven met frisse citroen-dillemarinade is een fantastisch gerecht om op tafel te zetten als je gasten krijgt, maar kan ook gewoon op een doordeweekse dag met kleinere moten zalm. De voorbereiding neemt tien minuten in beslag, daarna doet de oven de rest van het werk. Lekker met lauwwarme krieltjessalade en gestoofde worteltjes.
Zaterdag
Hollands stoofpannetje
Een heerlijk éénpansgerecht met zacht stoofvlees, krieltjes, sperziebonen, champignons en spekjes. Je kunt hem maken in de braadpan of in een slowcooker (voeg in de slowcooker wat minder vocht toe omdat daar bijna geen vocht verdampt). Begin op tijd want het vlees heeft enkele uren nodig om zacht te worden. Tip! Je kunt hem ook een dag van tevoren maken en voordat je gaat eten rustig opwarmen.
Zondag
Ferrero Rocher taart
Deze Ferrero Rocher taart is dé feesttaart bij uitstek. Een krokante hazelnoot-chocoladebodem, rijke roomkaas-chocoladevulling, afgemaakt met sierlijke slagroomrozetjes en Ferrero Rocher. Mmmm….
Deel je reactie