Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 49 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 49 2023
Maandag
Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons
Een heerlijk jachtsauspannetje met kip, spekjes, sperziebonen en champignons. Lekker om te serveren met witte rijst, pasta of aardappels. Voor een compleet eenpansgerecht kun je tegelijk met de champignons ook voorgekookte krieltjes toevoegen en deze in de saus meegaren. Dit jachtsauspannetje kun je ook met vlees of vegetarisch maken.
Dinsdag
Bloemkoolsoep met chorizo
Snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze bloemkoolsoep met krokante chorizo is een goed idee! Serveer als lunch of hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood erbij.
Woensdag
Gehaktballen in Belgische biersaus
Deze supersappige gehaktballen in een krachtige en ietwat zoete biersaus smaken als geen ander. Ik serveer ze het liefst met dikke Belgische frieten en een salade.
Donderdag
Tomatenrisotto uit de oven
Een smeuïge tomatenrisotto uit de oven met parmezaan en basilicum. Makkelijk om te maken want je hoeft niet te roeren, de oven al het werk!
Vrijdag
Traybake met krieltjes, groenten en zalm
Als ik naar de foto’s van dit gerecht kijk, loopt het water me weer in de mond. Deze traybake met krieltjes, groenten en zalm is verrukkelijk! Supersimpel om te maken en snel klaar. Ik serveer de traybake met hollandaisesaus maar je kunt er ook een andere saus naar keuze bij serveren. Hollandaisesaus smaakt hier wel heel goed bij.
Zaterdag
Loaded nacho’s Griekse stijl
Een heerlijk gerecht vind ik het, loaded nacho’s. Op Keukenliefde vind je de klassieke loaded nacho’s met gehakt en kaas maar ook leuke varianten zoals deze loaded nacho’s Griekse stijl. Zelfgemaakte tortillachips bedekt met Griekse smaken zoals komkommer, tomaat, feta en romige tzatziki. Wie maak je daar nu niet blij mee!
Zondag
Sinaasappelcake met hazelnoten
Deze sinaasappelcake met hazelnoten komt uit het bakboek De zoete bakplaat van Rukmini Iyer. Ik vind deze cake heerlijk en heb hem al meerdere keren gemaakt. De sinaasappel is aanwezig maar niet overheersend en de combinatie van sinaasappel en hazelnoot is heerlijk. De cake is lekker sappig en de sinaasappel en hazelnoten die door het beslag zitten maken hem qua structuur en smaak net iets spannender dan een gewone cake. Het glazuur en de hazelnoten bovenop geven de cake een feestelijk tintje.
Deel je reactie