Weekmenu 5-2021

Weekmenu 5-2021

Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?

In dit nieuwe weekmenu vind je: kip Hawaï met rijst, gebakken speklap met ovenfriet, macaroni met ham en tomatenpuree, hutspot met pittige rookworst en een aardappelpannetje met zalmfilet. In het weekend geniet je van een heerlijke een carpaccio uitsmijter en mini appelstrudels! Ik wens je een smakelijke week toe!

Maandag

Kip Hawaï met rijst

Deze kip Hawaï is favoriet bij jong en oud. Malse stukjes kip, paprika en prei in een zoetzure saus met frisse stukjes ananas. Geserveerd op een bedje van witte rijst!

Kip Hawaï met rijst

Dinsdag

Gebakken speklap met ovenfriet

Trek in een Hollands agv’tje? Wat denk je van een krokant gebakken speklap, zelfgemaakt ovenfrietje en een aangemaakte, frisse salade. Het geheim van een krokant en goudbruin speklapkorstje is een beetje panko!

Gebakken speklap met ovenfriet

Woensdag

Macaroni met ham en tomatenpuree

Dit is de simpelste macaroni die ik tot nu toe ooit gemaakt heb en volgens Johan ook de allerlekkerste. De smaakmakers van deze macaroni zijn enkel een gesnipperd uitje, tomatenpuree en ham- en kaasblokjes.

Donderdag

Hutspot met pittige rookworst

Een lekkere stamppot kan ik op zijn tijd wel waarderen. Deze klassieke hutspot krijgt een verrassende twist als je hem serveert met spicy en sticky gebakken rookworst!

Hutspot met pittige rookworst

Vrijdag

Aardappelpannetje met zalmfilet

Een makkelijk eenpansgerecht met aardappel, wortel en zalmfilet. Voor een nog snellere variant kun je ook kiezen voor voorverpakte, kant-en-klaar gesneden aardappels en groenten.

Aardappelpannetje met zalmfilet

Zaterdag

Uitsmijter carpaccio

Genieten van een uitgebreide lunch buiten de deur zit er voorlopig nog niet in helaas. Maar ook thuis kun je een feestje van je lunchmoment maken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze uitsmijter carpaccio! Geroosterd brood belegd met carpaccio en geserveerd met een gebakken eitje. Onderstaande hoeveelheden zijn voor twee personen als lunch, maar je kunt hem ook voor één persoon als avondeten serveren. Ik denk dat je niemand hoort klagen… ?

Uitsmijter carpaccio

Zondag

Mini appelstrüdel

Een van mijn smakelijkste wintersportherinneringen is versgebakken apfelstrüdel met warme vanillesaus. Deze mini appelstrüdels maak je van filodeeg en zijn minstens zo lekker als hun grote broer!

Mini appelstrüdel

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde