Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 5-2022
Boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Hartige taart met prei en spek
Di: Pasta pesto met kip
Wo: Zweedse gehaktballetjes
Vr: Mexicaanse wraps met kip en paprika
Za: Goulashsoep
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Hartige taart met prei en spek
Met de vulling van hartige taart kun je eindeloos variëren. Het korstdeeg maak je heel makkelijk zelf, of je koopt kant-en-klaar deeg. Gemak dient immers de mens. Deze hartige taart met een vulling van prei, spek en kaas is heerlijk en snel gemaakt. Lekker met een groene salade.
Dinsdag
Pasta pesto met kip
Oké, oké. Ik weet dat ik van alle pastarecepten zeg dat ze favoriet zijn — wij zijn nou eenmaal dol op pasta —, maar deze pasta pesto met kip en frisse tomaatjes is toch wel een topper. Hij verveelt nooit.
Woensdag
Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes in romige saus met veenbessencompote; wie heeft ze bij een bezoekje aan het zweedse woonwarenhuis niet eens geproefd? Gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Deze kleine gehaktballetjes overgoten met roomsaus en frisse veenbessencompote worden geserveerd met romige aardappelpuree. Zo’n feestmaal geniet je toch het liefst in je eigen gezellige huiskamerrestaurant.
Donderdag
Vegetarische nasi goreng
Nasi goreng zonder vlees. Dat is heerlijk. Er zijn tegenwoordig tal van vegetarische vleesvervangers die je kunt gebruiken maar die zijn in dit recept eigenlijk overbodig. Hij is namelijk goedgevuld met lekkere groente zoals witte kool, prei en wortel. Een gebakken eitje en een lik pindasaus maken het af.
Vrijdag
Mexicaanse wraps met kip en paprika
Mexicaanse wraps komen bij ons regelmatig op tafel. Je kunt er eindeloos mee variëren. In deze variant vul ik de wraps met gekruide kip — kipdijfilet, deze blijft lekker mals en sappig —, paprika en mais. Heel eenvoudig om te maken en bomvol smaak.
Zaterdag
Goulashsoep
Toen ik onlangs op Facebook een nieuw weekmenu deelde met als thema de winterkou, kreeg ik een reactie dat goulashsoep nog ontbrak. Snel aan de slag dan maar. Deze goulashsoep smaakt precies zoals ik hem op de wintersport proefde op de bergpiste: goedgevuld met stukjes aardappel, paprika en (voor de kleur) sperziebonen en met malse stukjes rundvlees. Mmmm…
Zondag
Witte chocolade cheesecake met cranberry swirl
Deze witte chocolade cheesecake met frisse cranberry swirl is heerlijk romig en fluweelzacht van smaak. Dat komt omdat hij in een waterbad in de oven gebakken is. Dat is misschien iets bewerkelijker dan normaal (niet veel), maar absoluut de moeite waard. Vind je een waterbad teveel gedoe, laat deze stap dan achterwege. Het resultaat is hoe dan ook verrukkelijk.
Deel je reactie