Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 5-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 5-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 5-2023
Ma: Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Di: Salade met witlof, appel en geitenkaas
Wo: Quiche met spruitjes en spekjes
Vr: Kabeljauw pizzaiola
Za: Bami goreng met kip
Maandag
Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Dinsdag
Salade met witlof, appel en geitenkaas
Een heerlijk, frisse salade met lichtbittere witlof, zoete appel, bacon, walnoot en warm stokbrood met geitenkaas. Serveer deze salade met witlof als lunch, of als licht hoofdgerecht.
Woensdag
Quiche met spruitjes en spekjes
Een heerlijke quiche met spruitjes en spekjes. De spruitjes en spekjes worden eerst geroosterd in de oven en gaan daarna in de quiche. Je hebt voor dit recept dus alleen een oven nodig. De spruitjes krijgen door het roosteren in de oven een heerlijke smaak. Lekker om te serveren met witlofsalade die vrijdag op het menu staat.
Donderdag
Poké bowl met krokante kip en mango
Een heerlijke poké bowl met krokante kip en mango. Je kunt eindeloos met dit recept variëren. Zo kun je de sushirijst vervangen door zilvervliesrijst, quinoa of couscous. De kip door zalm, tonijn, krab, garnalen, of laat de kip of vis achterwege voor een vega variant. Ook is het lekker om zeewiersalade, (geblancheerde) peultjes, of taugé toe te voegen. Voor een krokante bite voeg ik ook graag gefrituurde uitjes toe.
Vrijdag
Kabeljauw pizzaiola
Pizzaiola is een gekruide tomatensaus uit de Italiaanse keuken. Hij wordt vaak geserveerd met vlees, kip of pasta, maar ook met vis smaakt hij heerlijk. In deze kabeljauw pizzaiola laat ik kabeljauwfilets zachtjes garen in de pizzaiola saus met olijven en kappertjes. Lekker om te serveren met pasta, rijst, gebakken aardappels, gnocchi en eventueel wat knapperig (ciabatta)brood.
Zaterdag
Bami goreng met kip
Deze bami goreng met groenten en gemarineerde kip is makkelijk te maken en staat snel op tafel. Als je de bami al een dag van tevoren kookt en de kip een dag van tevoren marineert, zet je dit gerecht op moment suprême binnen 10 minuten op tafel. Maak er een feestmaal van en serveer de bami met deze zelfgemaakte Vietnamese loempia’s. Deze kun je al eerder maken en frituren en voor serveren een paar minuten oppiepen in de airfryer (oven kan ook maar dan worden ze minder krokant). Dan smaken ze weer als vers.
Zondag
Bananenbrood met walnoot en kokos
Heb je een paar overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Daar maak je het lekkerste bananenbrood van! Deze variant is extra gevuld met walnoot, tropische kokos en een vleugje rum. Ik heb altijd Strohrum in huis om mee te koken (ik maak er ook vanille-extract mee), maar je kunt ook andere rum naar keuze gebruiken. Gebruik je liever helemaal geen rum? Je kunt hem ook achterwege laten, of vervangen door vanille-extract.
Deel je reactie