Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 50-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 50-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 50 2022
Maandag
Boerenkoolstamppot met jus en rookworst
Voor dit recept schakelde ik mijn moeder als hulplijn in. Zij maakt namelijk de lekkerste boerenkoolstamppot. Vroeger gruwelde ik van boerenkool, maar ja, wat wist ik toen helemaal? Gelukkig komt wijsheid met de jaren en weet ik dit gerecht inmiddels op juiste waarde te schatten.
Dinsdag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker. Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Woensdag
Zweedse gehaktballetjes
Wie heeft ze bij een bezoekje aan het zweedse woonwarenhuis IKEA niet eens geproefd? Ik heb het natuurlijk over Zweedse gehaktballetjes in roomsaus met veenbessencompote. Zelfgemaakt met een beetje liefde erin zijn ze natuurlijk nog lekkerder. Geserveerd met fluweelzachte aardappelpuree en wat lekkere groenten is dit een feestmaal pur sang. Niet voor niets dat dit gerecht in Zweden zelfs met Kerst op tafel komt.
Donderdag
Mini pompoen wellington
Deze mini pompoen wellington is gevuld met geroosterde pompoen en zoete aardappel. Heerlijk om als vegetarisch hoofdgerecht met kerst te serveren, of op elke andere dag van het jaar. Ik serveer ze graag op een groene salade met sinaasappel, gedroogde cranberry en hazelnoten, met een dot crème fraîche en gepofte cherrytrostomaatjes erbij.
Vrijdag
Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Een heerlijk pastagerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Ook lekker met garnalen of kip. Zie de variatietips in het recept!
Zaterdag
Tortillataart met gehakt en groenten
Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je makkelijk van zachte tortillawraps, de vulling bestaat uit Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten. Serveer de tortillataart met gehakt en groenten desgewenst met lekkere toppings zoals avocado, vers gehakte kruiden en een dot zure room, of met een frisse salade.
Zondag
Red velvet cake
Wil jij je gasten deze kerst verrassen met een prachtige taart? Deze red velvet cake is een plaatje om te zien en goddelijk lekker. Laagjes rood gekleurde, luchtige cake afgewisseld met sneeuwwit roomkaasglazuur. Ik beloof je, er blijft geen kruimel van over!
Deel je reactie