Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 50 2023
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 50 2023
Maandag
Pasta gratin met kaassaus en broccoli
Deze heerlijke pasta ovenschotel kun je van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Zo heb jij alle tijd om de keuken op te ruimen, eventueel een lekkere salade te maken en heb je na het eten bijna geen afwas meer.
Dinsdag
Kip kerrie met sperziebonen
Malse stukjes kippendij en frisse ananas in een romig, zachte kerriesaus; kip kerrie it is! In plaats van kipfilet gebruik ik kippendijfilet. Deze blijft tijdens het koken lekker mals en sappig, echt een aanrader. Lekker met rijst en sperziebonen.
Woensdag
Spruitjes stamppot met krokante chorizo
Een heerlijke spruitjesstamppot met krokant gebakken chorizo en hazelnoten. De spruitjes kook ik apart van de aardappels, zo houden ze een mooie frisgroene kleur en een lekkere bite.
Donderdag
Witlofquiche met ham en kaas
De klassieke smaken ham, kaas en witlof maar dan in een niet zo klassiek jasje gestoken. Deze witlofquiche met ham en kaas komt uit ons eerste kookboek Koken met KeukenLiefde en is nog steeds favoriet bij jong en oud.
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon maken? Ja hoor, van oesterzwammen kun je heerlijke shoarma maken. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.
Zaterdag
Kaaskroketjes
Deze kaaskroketjes met romige kaasragoutvulling zijn een van mijn guilty pleasures. Heerlijk als borrelhapje met een mosterd-, of zoete chilisausdip, maar ook lekker als voorgerecht geserveerd met wat zachte slasoorten lichtjes aangemaakt met honing-mosterddressing.
Zondag
Appeltaart met rumrozijnen en walnoot
Een goede appeltaart mag je mij het hele jaar voorschotelen. Ik krijg er nooit genoeg van. Zelfs tijdens het kerstdiner maak je mij hier blij mee. Voor een feestelijk tintje versier ik de bovenkant van de taart met deegsterren en voeg ik rumrozijnen en walnoot aan de vulling toe. Smulfeest!
Deel je reactie