Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 51-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 51-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 51-2022
Ma: Pompoenravioli met salie-botersaus
Di: Spruitjes-ovenschotel met kip en champignonsaus
Wo: Limburgse gehaktballen
Vr: Ciabatta pizza met tonijn
Kerstavond: Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout
Maandag
Pompoenravioli met salie-botersaus
Deze pompoenravioli met salie-botersaus kan ik elke dag wel eten, zo lekker! De ravioli kun je zelf maken (dat is leuk en lang niet zo moeilijk als je misschien denkt), of kopen in de winkel. Ik heb inmiddels meerdere kant-en-klare pompoenravioli’s uitgeprobeerd en die van AH eigen huismerk en van La Place zijn hier favoriet. De salie-botersaus is waarschijnlijk de makkelijkste saus die je ooit gemaakt hebt. Je zet dit gerecht in 15 minuten op tafel.
Dinsdag
Spruitjes-ovenschotel met kip en champignonsaus
Ik ben dol op ovenschotels die je (grotendeels) kunt voorbereiden. Een heerlijke ovenschotel met krieltjes, spekjes, kipschnitzel en zelfgemaakte champignonsaus. Even gratineren in de oven en smullen maar!
Ik ben dol op ovenschotels die je (grotendeels) kunt voorbereiden. Deze ovenschotel met krieltjes, spekjes, kipschnitzel en zelfgemaakte champignonsaus is heerlijk. Even gratineren in de oven en smullen maar!
Woensdag
Limburgse gehaktballen
Zin in een lekkere gehaktbal? Deze Limburgse gehaktballen worden zachtjes gegaard in jus met een vleugje appel- en perenstroop. Dat geeft de jus een lekker zoetje. Serveer deze gehaktballen bijvoorbeeld met gestoofde rodekool met appel en kruidkoek en een gekookt aardappeltje of romige puree.
Donderdag
Knolselderijsoep met hazelnootpesto
Een hartverwarmende soep gaat er met dit weer wel in. Knolselderij is een heerlijke wintergroente die heel veelzijdig is. Wat denk je van deze knolselderijsoep met hazelnootpesto! Makkelijk, snel klaar en gezond. Lekker met knapperig stokbrood erbij.
Vrijdag
Ciabatta pizza met tonijn
Ciabatta heb ik altijd in huis. De afbak variant is ideaal om een snelle pizza van te maken. Met een blikje tonijn uit de voorraadkast en wat verse ingrediënten uit de koelkast maak je in een handomdraai deze ciabatta pizza met tonijn.
Zaterdag
Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout
Een pasteitje met kippenragout wordt traditiegetrouw bij veel mensen gegeten op kerstavond. Eigenlijk is het zonde om deze pasteitjes alleen met kerst te eten want ze zijn makkelijk om te maken en heerlijk als avondmaaltijd. De ragout kun je van tevoren al maken en vlak voor serveren opwarmen.
Zondag
Gevulde rollade uit de oven
Krijg je meerdere eters en wil je graag vlees serveren als hoofdgerecht? Maak een gevulde rollade! Voor dit recept kocht ik een varkensfiletrollade die ik zelf vulde met pancetta, appel en salie. Dat is extra smakelijk en ziet er feestelijk uit als je hem aansnijd. Na dat kleine beetje voorbereiding doet de oven de rest van het werk.
Deel je reactie