Weekmenu 51-2022

Weekmenu 51-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 51-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 51-2022

✅ Ma: Pompoenravioli met salie-botersaus
✅ Di: Spruitjes-ovenschotel met kip en champignonsaus
✅ Wo:  Limburgse gehaktballen

✅ Do: Knolselderijsoep met hazelnootpesto
✅ Vr: Ciabatta pizza met tonijn
✅ Kerstavond: Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout
✅ Eerste Kerstdag: Gevulde rollade uit de oven

Maandag

Pompoenravioli met salie-botersaus

Deze pompoenravioli met salie-botersaus kan ik elke dag wel eten, zo lekker! De ravioli kun je zelf maken (dat is leuk en lang niet zo moeilijk als je misschien denkt), of kopen in de winkel. Ik heb inmiddels meerdere kant-en-klare pompoenravioli’s uitgeprobeerd en die van AH eigen huismerk en van La Place zijn hier favoriet. De salie-botersaus is waarschijnlijk de makkelijkste saus die je ooit gemaakt hebt. Je zet dit gerecht in 15 minuten op tafel.

Pompoenravioli met salie-botersaus

Dinsdag

Spruitjes-ovenschotel met kip en champignonsaus

Ik ben dol op ovenschotels die je (grotendeels) kunt voorbereiden. Een heerlijke ovenschotel met krieltjes, spekjes, kipschnitzel en zelfgemaakte champignonsaus. Even gratineren in de oven en smullen maar!

Spruitjes-ovenschotel met kip en champignonsaus

Ik ben dol op ovenschotels die je (grotendeels) kunt voorbereiden. Deze ovenschotel met krieltjes, spekjes, kipschnitzel en zelfgemaakte champignonsaus is heerlijk. Even gratineren in de oven en smullen maar!

Woensdag

Limburgse gehaktballen

Zin in een lekkere gehaktbal? Deze Limburgse gehaktballen worden zachtjes gegaard in jus met een vleugje appel- en perenstroop. Dat geeft de jus een lekker zoetje. Serveer deze gehaktballen bijvoorbeeld met gestoofde rodekool met appel en kruidkoek en een gekookt aardappeltje of romige puree.

Limburgse gehaktballen

Donderdag

Knolselderijsoep met hazelnootpesto

Een hartverwarmende soep gaat er met dit weer wel in. Knolselderij is een heerlijke wintergroente die heel veelzijdig is. Wat denk je van deze knolselderijsoep met hazelnootpesto! Makkelijk, snel klaar en gezond. Lekker met knapperig stokbrood erbij.

Knolselderijsoep met hazelnootpesto

Vrijdag

Ciabatta pizza met tonijn

Ciabatta heb ik altijd in huis. De afbak variant is ideaal om een snelle pizza van te maken. Met een blikje tonijn uit de voorraadkast en wat verse ingrediënten uit de koelkast maak je in een handomdraai deze ciabatta pizza met tonijn.

Ciabatta pizza met tonijn

Zaterdag

Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

Een pasteitje met kippenragout wordt traditiegetrouw bij veel mensen gegeten op kerstavond. Eigenlijk is het zonde om deze pasteitjes alleen met kerst te eten want ze zijn makkelijk om te maken en heerlijk als avondmaaltijd. De ragout kun je van tevoren al maken en vlak voor serveren opwarmen.

Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout

Zondag

Gevulde rollade uit de oven

Krijg je meerdere eters en wil je graag vlees serveren als hoofdgerecht? Maak een gevulde rollade! Voor dit recept kocht ik een varkensfiletrollade die ik zelf vulde met pancetta, appel en salie. Dat is extra smakelijk en ziet er feestelijk uit als je hem aansnijd. Na dat kleine beetje voorbereiding doet de oven de rest van het werk.

Gevulde rollade uit de oven

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde