Weekmenu 51 2023

Weekmenu 51 2023

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 51 2023

Maandag

Krieltjes carbonara met prei en ham

Een Hollands agv’tje maar dan in een ander jasje. Alle ingrediënten (aardappels, groente, vlees) bereid je in dezelfde pan. Deze krieltjes carbonara met prei en ham is een leuke variatie op de krieltjes carbonara met ham en witlof die ik eerder met je deelde. Wederom geen echte carbonara, want ook nu weer mag je het ei lekker laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht helemaal af.

Krieltjes carbonara met prei en ham

Dinsdag

Kerriesoep met kip en rijst

Deze kerriesoep met kip en rijst is verrijkt met romige kokosmelk. De appel maakt hem lekker fris en fruitig. Het is een heerlijke soep die snel op tafel staat. Lekker om te serveren met stokbrood of naanbrood.

Kerriesoep met kip en rijst

Woensdag

Stroganoff-gehaktschotel

De ingrediëntenlijst van dit gerecht mag dan misschien lang zijn, de meeste spullen (op de groenten en het gehakt na) heb je waarschijnlijk standaard in je kelderkast liggen. Daarnaast durf ik te wedden dat deze stroganoff-gehaktschotel na het proeven direct tot één van je favorieten behoort. Hij is echt ontzettend lekker!

Stroganoff-gehaktschotel

Donderdag

Truffelrisotto met champignons

Truffelrisotto met champignons. Ik heb altijd een pak risotto in huis. Met wat schatten uit de koelkast tover je daar in een handomdraai een heerlijk gerecht mee op tafel. Deze risotto met truffel en champignons is vegetarisch en een echt smaakbommetje. Voor de kleur en een lekkere bite voeg ik ook wat erwtjes toe.

Truffelrisotto met champignons

Vrijdag

Zalm in bladerdeeg

Met kerst een spektakelstuk op tafel zonder al teveel moeite? Deze zalm in bladerdeeg met romige spinazie is eenvoudig om te maken en heerlijk! Lekker om te serveren met hollandaisesaus, geroosterde krieltjes en een salade met avocado. Groenten die lekker zijn om hierbij te serveren zijn spinazie à la crème, gebakken champignons en peultjes.

Zalm met spinazie in bladerdeeg

Zaterdag

Club sandwich met eiersalade met gerookte kip

De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan varieëren. Ik beleg de club sandwich dit keer met zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!

Club sandwich met eiersalade met gerookte kip

Zondag

Sneeuwster

Deze sneeuwster is gemaakt van zacht biscuitdeeg en is rijkelijk gevuld met slagroom en advocaat. Een feestelijke traktatie die ook nog eens makkelijk is om te maken. Enjoy!

Sneeuwster

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde