Weekmenu 51 2024

Weekmenu 51 2024

Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop je niet kookt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 6 hoofdgerechten. Op zondag deel ik een lekker toetje of baksel met je.

Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Maaltijdplanner

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 51 2024

Maandag (meatless monday)

Sambal goreng telor met sperzieboontjes

Een heerlijk Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een pittige kokossaus met sambal. Met sperzieboontjes erbij wordt het een lekker vegetarisch hoofdgerecht – perfect met wat rijst erbij!

Sambal goreng telor met sperzieboontjes

Dinsdag

Pasta pesto met kip

Deze pasta pesto met kip is een van mijn favorieten! Penne in een romige pestosaus, met malse kip, frisse cherrytomaten en pittige rucola. Simpel, snel en superlekker!

Pasta pesto met kip

Woensdag (gehaktdag)

Hartige taart met gehakt en groenten

Een hartige taart met een knapperige bladerdeegbodem, gevuld met gehakt, kastanjechampignons, paprika en bosui. Heerlijk als hoofdgerecht met een frisse salade erbij!

Hartige taart met gehakt

Donderdag

Rode kool met appel en kruidkoek

Zelf rode kool maken is makkelijker dan je denkt! Deze rodekool met appel en kruidkoek smaakt net zo heerlijk als die van oma! Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappel en boterzacht stoofvlees.

Rodekool met appel en kruidkoek

Vrijdag (visdag)

Vis Florentine

Vis Florentine is een Frans klassiek gerecht: zachte kabeljauw op spinazie, gegratineerd met romige kaassaus. Makkelijk te maken en heerlijk met gebakken of gekookte krieltjes!

Vis Florentine

Zaterdag

Erwtensoep

Ben je tot op het bot verkleumd van de kou en krijg je het maar niet warm? Maak dan een grote pan dampende erwtensoep! Het is hartverwarmend, vullend en genoeg om het hele gezin te verwennen met een heerlijk, troostend gerecht.

Erwtensoep

Zondag

Speculaas cheesecake met karamel swirl

Zin om iets lekkers te bakken? Deze speculaas cheesecake heeft een krokante speculaasbodem, romige vulling en een frisse topping met karamel swirl. Perfect voor de feestdagen, of maak hem gewoon omdat je er zin in hebt.

Speculaas cheesecake met karamel swirl

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde