Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 52-2021
Geen idee wat je deze week weer op tafel moet toveren? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Kerstkliekjes curry
Di: Aardappeltortilla met boerenkool en rookworst
Wo: Enchiladas met gehakt en groenten
Vr: Oliebollen met frambozen en witte chocolade
Za: Broodsnacks uit de oven
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kerstkliekjes curry
Na de kerst heb je vaak veel restjes vlees, vis en groenten over. Met een lekkere currypasta en kokosmelk maak je er in een handomdraai een heerlijke, geurende curry van waar iedereen dol op is. Lekker om te serveren met rijst.
Dinsdag
Aardappeltortilla met boerenkool en rookworst
Dol op boerenkool maar ben je die stamppot even beu? Probeer dan eens deze Spaanse aardappeltortilla met boerenkool en rookworst! Hartverwarmende winterkost maar dan net even anders. Lekker met piccalilly en cornichons.
Woensdag
Enchiladas met gehakt en groenten
Deze enchiladas zijn lekker gevuld met gehakt, paprika, champignons en mais en gegratineerd met kaas in de oven voor een krokant korstje! Je kunt ze makkelijk voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Voor serveren hoef je ze dan alleen in de oven af te bakken en te zorgen voor wat lekkere bijgerechten of toppings.
Donderdag
Romige groentelasagne met spinazie en courgette
Dat ik dol ben op lasagne is geen geheim. Het is een van mijn favoriete comfort food gerechten. Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met wat frisse cherrytomaatjes erbij.
Vrijdag
Oliebollen met frambozen en witte chocolade
Ik ben dol op de traditionele oliebol met appel en rozijnen, maar vind het ook leuk om te experimenteren. Zo maakte ik deze oliebollen met frambozen en witte chocolade. Een heerlijke combi die zeker de moeite waard is om te maken. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt, ik ben benieuwd!
Zaterdag
Broodsnacks uit de oven
Een simpele snack op nieuwjaarsdag? Deze broodsnacks uit de oven zijn zo gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. De combinatie van pittige sambal, ham en kaas, tomaat en ui die ik hier gebruik is heerlijk, maar je kunt ook andere ingrediënten uit je koelkast gebruiken. Zo zijn reepjes paprika en plakjes champignon ook lekker, of vervang de ham eens door salami. Je kunt deze broodsnacks als hapje (snijd ze dan in kleine vierkantjes), lunch of lichte maaltijd (eventueel met een kom soep erbij) serveren. Lekker met een drizzle van zoete chilisaus.
Zondag
Bananenbrood zonder boter en suiker
Zin om iets lekkers te bakken maar niet direct je goede voornemens overboord gooien? Dit bananenbrood bevat geen boter of olie, is suikervrij en goedgevuld met walnoten en een vleugje kaneel. Deze cake is licht en natuurlijk gezoet door de bananen. Ben je een zoetekauw, dan kun je ervoor kiezen om een enigzins verantwoorde zoetstof aan dit recept toe te voegen (naar eigen smaak) zoals honing of kokosbloesemsuiker.
Deel je reactie