Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 6-2021
Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: aardappeltortilla met boerenkool en rookworst, pastagratin met witlof, ham- en kaassaus, gehaktballetjes in champignonroomsaus, preirisotto met parmezaan en zalmovenschotel met spinazie en boursin. In het weekend geniet je van een Hollands stoofpotje en Kinder Bueno toetje! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Aardappeltortilla met boerenkool en rookworst
Dol op boerenkool maar ben je die stamppot even beu? Probeer dan eens deze Spaanse aardappeltortilla met boerenkool en rookworst! Hartverwarmende winterkost maar dan net even anders. Lekker met piccalilly en cornichons.
Dinsdag
Pasta gratin met witlof, ham en kaassaus
De klassieke witlof met ham en kaas uit de oven kennen we allemaal toch? Deze pasta gratin met witlof, ham en kaassaus is een lekkere variant daarop! Je kunt de pasta zo uit de pan serveren, of in een ovenschaal scheppen en met wat extra kaas gratineren in de oven.
Woensdag
Gehaktballetjes in champignonroomsaus
Smakelijke gehaktballetjes in een goed gevulde champignonroomsaus. Lekker om te serveren met gekookte rijst, gebakken aardappels, pasta en gekookte broccoli of sperziebonen.
Donderdag
Prei risotto met Parmezaan
Prei is een voordelige en veelzijdige groente en het hele jaar door verkrijgbaar. Een van mijn favoriete gerechten om hem in te verwerken is risotto. Deze romige prei risotto met frisse cherrytomaatjes en Parmezaan is makkelijk om te maken en heel smakelijk!
Vrijdag
Zalm ovenschotel met spinazie Boursin
Het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel! En o jongens, wat is deze lekker: zalm ovenschotel met spinazie Boursin.
Zaterdag
Het beste in één: het Hollands stoofpannetje!
Ik heb twee van mijn allerliefste gerechten gecombineerd: tongstrelend stoofvlees en een heerlijk éénpansgerecht dat uitblinkt in eenvoud. Het stoofvlees is verrijkt met typisch Hollandse ingrediënten – of eigenlijk moet ik zeggen: Hollandse favorieten, zoals sperziebonen en champignons, krieltjes en spekjes, én … ontbijtkoek!
Zondag
Kinder Bueno toetje
Vroeger was ik dol op Kinder Bueno: de candybar gevuld met krokant wafeltje, hazelnootcrème en overgoten met melkchocolade. Hoewel ik ze tegenwoordig bijna nooit meer eet, kan ik er nog steeds wel van genieten. Op internet zie ik regelmatig toetjes voorbijkomen met Kinder Bueno en dat leek me wel wat. Ik maakte een eigen variant met romige chocolademousse, Kinder Bueno (duh!) en hazelnoot. Een traktatie voor jong en oud en makkelijk om te maken!
Deel je reactie