Weekmenu 7-2022

Weekmenu 7-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Hartige taart met boerenkool en rookworst
✅Di: Kipfilet met pesto en parmaham
✅Wo: Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus

✅Do: Tomaat en feta pasta (TikTok-recept)
✅Vr: Gebakken gele rijst met tonijn
✅Za: Hollands stoofpannetje
✅Zo: IJsbergvlaai

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Hartige taart met boerenkool en rookworst

Dol op boerenkool maar eens wat anders op tafel zetten dan stamppot? Deze hartige taart is gevuld met boerenkool, aardappel en rookworst. Dezelfde ingrediënten als in de geliefde stamppot, maar dan in een ander jasje gestoken.

Hartige taart met boerenkool en rookworst

Dinsdag

Kipfilet met pesto en parmaham

Dit is een heerlijke manier om een hele kipfilet te bereiden. Je vult de kipfilet met pesto en omwikkelt hem met parmaham. Zo blijft de kip tijdens het bakken mals en sappig en krijgt hij een heerlijke smaak. Lekker om te serveren met zoete aardappel en pastinaak uit de braadslee en zelfgemaakte basilicummayonaise.

Kipfilet met pesto en parmaham

Woensdag

Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus

Ik ben dol op ovenschotels. De meeste kun je (grotendeels) voorbereiden zodat je ze ’s avonds zo de oven in kunt schuiven. Ook deze bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus kun je van tevoren maken en opwarmen in de oven. Houd er rekening mee dat de schotel wat langer in de oven moet als alle ingrediënten afgekoeld of koud zijn. Verleng de oventijd met 10 – 15 minuten en controleer dan of alles door en door warm is. Bak hem anders nog iets langer. Om te zorgen dat het gerecht niet uitdroogt kun je de schotel afdekken met alufolie. Om hem een kleurtje te geven bak je hem de laatste 15 minuten zonder folie.

Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes

Donderdag

Tomaat en feta pasta (TikTok-recept)

Heb jij deze populaire TikTok pasta al een keer gemaakt? Ik ben niet zo van de hypes en over deze pasta was ik eerst een beetje scepsis. Toch won mijn nieuwsgierigheid het en besloot ik hem te maken. Makkelijker dan dit wordt koken echt niet. En ja, hij is ook lekker! Zie ook de variatietips in het recept om meer groente toe te voegen of om de feta te vervangen.

Tomaat en feta pasta (TikTok-recept)

Vrijdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Ik heb altijd een pak rijst in huis om snel iets lekkers mee te maken. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten, vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten als sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. Heerlijk met een moot gebakken tonijn.

Gebakken gele rijst met tonijn

Zaterdag

Hollands stoofpannetje

Ik heb twee van mijn allerliefste herfst-, en wintergerechten gecombineerd: tongstrelend stoofvlees en een heerlijk éénpansgerecht dat uitblinkt in eenvoud. Het stoofvlees is verrijkt met typisch Hollandse ingrediënten – of eigenlijk moet ik zeggen: Hollandse favorieten, zoals sperziebonen en champignons, krieltjes en spekjes, én … ontbijtkoek!

Het beste in één: het Hollands stoofpannetje!

Zondag

IJsbergvlaai

Ook zo dol op Limburgse vlaai? Deze Limburgse vlaai met gistdeegbodem, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van zelfgemaakte meringuebrokken, maak je gewoon zelf! Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en bereiding. Het recept lijkt lang en ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Begin wel op tijd, als je er dezelfde dag nog van wilt genieten. Lees voor je begint de tips door!

IJsbergvlaai (uit Vlaai)

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde