Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 7-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Hartige taart met boerenkool en rookworst
Di: Kipfilet met pesto en parmaham
Wo: Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus
Vr: Gebakken gele rijst met tonijn
Za: Hollands stoofpannetje
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Hartige taart met boerenkool en rookworst
Dol op boerenkool maar eens wat anders op tafel zetten dan stamppot? Deze hartige taart is gevuld met boerenkool, aardappel en rookworst. Dezelfde ingrediënten als in de geliefde stamppot, maar dan in een ander jasje gestoken.
Dinsdag
Kipfilet met pesto en parmaham
Dit is een heerlijke manier om een hele kipfilet te bereiden. Je vult de kipfilet met pesto en omwikkelt hem met parmaham. Zo blijft de kip tijdens het bakken mals en sappig en krijgt hij een heerlijke smaak. Lekker om te serveren met zoete aardappel en pastinaak uit de braadslee en zelfgemaakte basilicummayonaise.
Woensdag
Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus
Ik ben dol op ovenschotels. De meeste kun je (grotendeels) voorbereiden zodat je ze ’s avonds zo de oven in kunt schuiven. Ook deze bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus kun je van tevoren maken en opwarmen in de oven. Houd er rekening mee dat de schotel wat langer in de oven moet als alle ingrediënten afgekoeld of koud zijn. Verleng de oventijd met 10 – 15 minuten en controleer dan of alles door en door warm is. Bak hem anders nog iets langer. Om te zorgen dat het gerecht niet uitdroogt kun je de schotel afdekken met alufolie. Om hem een kleurtje te geven bak je hem de laatste 15 minuten zonder folie.
Donderdag
Tomaat en feta pasta (TikTok-recept)
Heb jij deze populaire TikTok pasta al een keer gemaakt? Ik ben niet zo van de hypes en over deze pasta was ik eerst een beetje scepsis. Toch won mijn nieuwsgierigheid het en besloot ik hem te maken. Makkelijker dan dit wordt koken echt niet. En ja, hij is ook lekker! Zie ook de variatietips in het recept om meer groente toe te voegen of om de feta te vervangen.
Vrijdag
Gebakken gele rijst met tonijn
Ik heb altijd een pak rijst in huis om snel iets lekkers mee te maken. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten, vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten als sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. Heerlijk met een moot gebakken tonijn.
Zaterdag
Hollands stoofpannetje
Ik heb twee van mijn allerliefste herfst-, en wintergerechten gecombineerd: tongstrelend stoofvlees en een heerlijk éénpansgerecht dat uitblinkt in eenvoud. Het stoofvlees is verrijkt met typisch Hollandse ingrediënten – of eigenlijk moet ik zeggen: Hollandse favorieten, zoals sperziebonen en champignons, krieltjes en spekjes, én … ontbijtkoek!
Zondag
IJsbergvlaai
Ook zo dol op Limburgse vlaai? Deze Limburgse vlaai met gistdeegbodem, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van zelfgemaakte meringuebrokken, maak je gewoon zelf! Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en bereiding. Het recept lijkt lang en ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Begin wel op tijd, als je er dezelfde dag nog van wilt genieten. Lees voor je begint de tips door!
Deel je reactie