Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 7-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 7-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 7 2023
Maandag
Bloemkoolschotel met gehaktballetjes
Een heerlijke bloemkoolschotel met gehaktballetjes en kaassaus uit de oven. Terwijl de aardappeltjes, bloemkool en gehaktballetjes garen in de oven, maak jij de kaassaus. Daarna gaat alles in de ovenschaal om te gratineren. Ondertussen dek jij de tafel en dan, smullen maar!
Dinsdag
Pasta met champignons en truffelroomsaus
Truffel, je houdt ervan of niet. Mijn dochter en ik zijn team truffel, manlief absoluut niet. Deze pasta met champignons en truffelroomsaus heb ik heerlijk alleen opgesmikkeld, want hoewel dochterlief dol is op truffel houdt ze niet van champignons. Ik zou deze pasta elke dag kunnen eten, zo lekker vind ik het. Gebruik voor dit recept de beste truffeltapenade (kijk bij de ingrediënten naar het percentage truffel dat erin zit) die je maar kunt vinden, dat proef je terug.
Woensdag
Jambalaya met kip en chorizo
Jambalaya is de Amerikaanse variant van Spaanse paella. Het is een heerlijk rijstgerecht met groenten en vlees. Makkelijk om te maken want alles gaat in één pan. Er zijn veel verschillende varianten maar deze jambalaya met kip en chorizo is een van mijn favorieten. Ook lekker is deze variant met garnalen. Als je zin hebt kun je ook de cajunkruiden zelf maken.
Donderdag
Boerenkoolstamppot met jus en rookworst
Een heerlijke Hollandse boerenkoolstamppot met jus en rookworst. De jus maak je heel makkelijk zelf van een roux (= boter en bloem) met runderbouillon of fond.
Vrijdag
Eenpanspasta met tomatenroomsaus en kip
Onlangs maakte ik een makkelijke eenpanspasta uit het kookbook EEN van Jamie Oliver en die smaakte naar meer. Ik ging aan de slag met een variant en dat werd deze eenpanspasta met tomatenroomsaus en kip. Ook deze staat weer binnen 15 minuten op tafel en is om van te smullen!
Zaterdag
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
Een romige aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen. Heerlijk om als voorgerecht met kerst te serveren, maar ook lekker als lunch of hoofdgerecht in het weekend of op een doordeweekse dag. Je kunt de aardappelsoep van tevoren al maken en voor serveren even opwarmen. Garneer met de zalm, Hollandse garnalen en verse dille.
Zondag
Perenflappen
Geen appelflappen maar perenflappen! Deze perenflappen met vanille en een lichte karamelsaus zijn minstens zo lekker als de klassieke appelflap. En net zo makkelijk om te maken! Ze zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Ook heerlijk om als dessert te serveren met een bolletje vanille-roomijs.
Deel je reactie