Weekmenu 7-2023

Weekmenu 7-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 7-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 7 2023

Maandag

Bloemkoolschotel met gehaktballetjes

Een heerlijke bloemkoolschotel met gehaktballetjes en kaassaus uit de oven. Terwijl de aardappeltjes, bloemkool en gehaktballetjes garen in de oven, maak jij de kaassaus. Daarna gaat alles in de ovenschaal om te gratineren. Ondertussen dek jij de tafel en dan, smullen maar!

Bloemkoolschotel met gehaktballetjes

Dinsdag

Pasta met champignons en truffelroomsaus

Truffel, je houdt ervan of niet. Mijn dochter en ik zijn team truffel, manlief absoluut niet. Deze pasta met champignons en truffelroomsaus heb ik heerlijk alleen opgesmikkeld, want hoewel dochterlief dol is op truffel houdt ze niet van champignons. Ik zou deze pasta elke dag kunnen eten, zo lekker vind ik het. Gebruik voor dit recept de beste truffeltapenade (kijk bij de ingrediënten naar het percentage truffel dat erin zit) die je maar kunt vinden, dat proef je terug.

Pasta met champignons en truffelroomsaus

Woensdag

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya is de Amerikaanse variant van Spaanse paella. Het is een heerlijk rijstgerecht met groenten en vlees. Makkelijk om te maken want alles gaat in één pan. Er zijn veel verschillende varianten maar deze jambalaya met kip en chorizo is een van mijn favorieten. Ook lekker is deze variant met garnalen. Als je zin hebt kun je ook de cajunkruiden zelf maken.

Jambalaya met kip en chorizo

Donderdag

Boerenkoolstamppot met jus en rookworst

Een heerlijke Hollandse boerenkoolstamppot met jus en rookworst. De jus maak je heel makkelijk zelf van een roux (= boter en bloem) met runderbouillon of fond.

Boerenkoolstamppot met jus en rookworst

 

Vrijdag

Eenpanspasta met tomatenroomsaus en kip

Onlangs maakte ik een makkelijke eenpanspasta uit het kookbook EEN van Jamie Oliver en die smaakte naar meer. Ik ging aan de slag met een variant en dat werd deze eenpanspasta met tomatenroomsaus en kip. Ook deze staat weer binnen 15 minuten op tafel en is om van te smullen!

Eenpanspasta met tomatenroomsaus en kip

Zaterdag

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Een romige aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen. Heerlijk om als voorgerecht met kerst te serveren, maar ook lekker als lunch of hoofdgerecht in het weekend of op een doordeweekse dag. Je kunt de aardappelsoep van tevoren al maken en voor serveren even opwarmen.  Garneer met de zalm, Hollandse garnalen en verse dille.

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Zondag

Perenflappen

Geen appelflappen maar perenflappen! Deze perenflappen met vanille en een lichte karamelsaus zijn minstens zo lekker als de klassieke appelflap. En net zo makkelijk om te maken! Ze zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Ook heerlijk om als dessert te serveren met een bolletje vanille-roomijs.

Perenflappen

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde