Weekmenu 7 2024

Weekmenu 7 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 7 2024

Maandag

Cashew kip

Deze cashew kip is bij ons thuis een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker met noedels of rijst en broccoli.

Cashew kip

Dinsdag

Beenham met honing-mosterdsaus uit de oven

Wie is er niet dol op een sappig gebraden beenhammetje uit de oven. Deze beenham met honing-mosterdsaus is heerlijk en maak je heel makkelijk zelf. De ui, wortel en laurier zijn vooral bedoeld als smaakmakers. Ze geven een heerlijke smaak af aan de jus. Met dit beenhammetje kun je alle kanten op. Zo serveert mijn moeder hem graag bij de zuurkool samen met een dot romige aardappelpuree, ananas, rookworst en uitbakken spekjes. Een feestmaal! Maar hij smaakt ook lekker met gebakken aardappels en witlof met een sausje.

Beenham met honing-mosterdsaus uit de oven

Woensdag

Bietenlasagne met gehakt

Dol op lasagne? Deze bietenlasagne met gehakt is een leuke en smakelijke variant op de klassieker. Bovendien is hij heel makkelijk om te maken.

Bietenlasagne met gehakt

Donderdag

Witlofquiche met ham en kaas

Heb je prachtige stronken witlof in de koelkast liggen maar nu eens wat anders dan gestoofd, of omwikkeld met ham en kaas. Dit witlofrecept komt uit ons eerste kookboek Koken met KeukenLiefde: een witlofquiche met beenham en belegen kaas. De geliefde smaken maar dan in een ander jasje.

Witlofquiche met ham en kaas uit Koken met KeukenLiefde

Vrijdag

Romige pasta met komkommer en garnalen

Als ik even niet weet wat ik moet koken zet ik vaak een pastagerecht op tafel. Het is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Deze pasta met komkommer, dille-roomsaus en garnalen is een heerlijke aanrader.

Romige pasta met komkommer en garnalen

Zaterdag

Coq au vin

Weekend! Tijd om jezelf en geliefde(n) extra te verwennen met deze Franse klassieker: coq au vin. Mals gestoofde kip in een smakelijke rodewijnsaus met spekjes, wortel en champignons. Serveer met een flinke dot romige aardappelpuree, aardappels uit de oven, of knapperig stokbrood.

Spijs & Wijn: Coq au vin

Zondag

Stroopwafeltaart

Op zondag slapen we uit en doen we lekker rustig aan. Natuurlijk kan ik het niet laten om de keuken in te duiken en iets lekkers te maken. Deze stroopwafeltaart heeft een bodem van stroopwafel en is gevuld met banketbakkersroom en MonChou. Wees gewaarschuwd, je vreet je vingers erbij op!

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde