Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 7 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 7 2024
Maandag
Cashew kip
Deze cashew kip is bij ons thuis een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker met noedels of rijst en broccoli.
Dinsdag
Beenham met honing-mosterdsaus uit de oven
Wie is er niet dol op een sappig gebraden beenhammetje uit de oven. Deze beenham met honing-mosterdsaus is heerlijk en maak je heel makkelijk zelf. De ui, wortel en laurier zijn vooral bedoeld als smaakmakers. Ze geven een heerlijke smaak af aan de jus. Met dit beenhammetje kun je alle kanten op. Zo serveert mijn moeder hem graag bij de zuurkool samen met een dot romige aardappelpuree, ananas, rookworst en uitbakken spekjes. Een feestmaal! Maar hij smaakt ook lekker met gebakken aardappels en witlof met een sausje.
Woensdag
Bietenlasagne met gehakt
Dol op lasagne? Deze bietenlasagne met gehakt is een leuke en smakelijke variant op de klassieker. Bovendien is hij heel makkelijk om te maken.
Donderdag
Witlofquiche met ham en kaas
Heb je prachtige stronken witlof in de koelkast liggen maar nu eens wat anders dan gestoofd, of omwikkeld met ham en kaas. Dit witlofrecept komt uit ons eerste kookboek Koken met KeukenLiefde: een witlofquiche met beenham en belegen kaas. De geliefde smaken maar dan in een ander jasje.
Vrijdag
Romige pasta met komkommer en garnalen
Als ik even niet weet wat ik moet koken zet ik vaak een pastagerecht op tafel. Het is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Deze pasta met komkommer, dille-roomsaus en garnalen is een heerlijke aanrader.
Zaterdag
Coq au vin
Zondag
Stroopwafeltaart
Op zondag slapen we uit en doen we lekker rustig aan. Natuurlijk kan ik het niet laten om de keuken in te duiken en iets lekkers te maken. Deze stroopwafeltaart heeft een bodem van stroopwafel en is gevuld met banketbakkersroom en MonChou. Wees gewaarschuwd, je vreet je vingers erbij op!
Deel je reactie