Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu #7 – Vier de lente!
Oké, de lente begint officieel pas over een paar dagen, maar hier zat je op te wachten toch? Een weekmenu waar de lente vanaf spat! Want na een lange, koude en donkere winter hunker je gewoon naar wat lichtere gerechten die hier en daar door de zon zijn gekust. Ik wens je alvast een smakelijke week én een heerlijk begin van de lente toe!
Maandag
Hebben we het over licht eten, dan zit je met koolrabi helemaal goed. Dit knolletje bevat weinig calorieën en is supergezond! De smaak lijkt een beetje op bloemkool, maar dan wat pittiger. Je kunt hem rauw eten in bijvoorbeeld een salade, of verwerken in bijvoorbeeld deze heerlijke stamppot!
Koolrabistamppot met honing-mosterdkip
Dinsdag
Oké, heel licht is dit gerecht niet vanwege de room, maar lekkerder des te meer. Deze pasta met garnalen, spinazie, rode peper en pesto-roomsaus is al jaren onze favoriet. De spinazie roer je pas op het eind door het gerecht, zodat de kleur mooi groen blijft en de blaadjes bite houden.
Pasta met garnalen in pesto-roomsaus
Woensdag
Deze vegetarische groentestrudel is een feest om te maken en om te serveren. Je maakt hem niet omdat je vegetarisch bent of even een dagje geen vlees wilt eten, dit gerecht eet je gewoon omdat het lekker is!
Vegetarische groentestrudel
Donderdag
Hallo slanke lentesalade! Hier word ik zo blij van: een salade met heel veel kort gekookte groente (hallo bite en kleur!), zacht gepocheerde kipfilet en afgemaakt met een Franse kruidenvinaigrette.
Groene salade met gepocheerde kip
Vrijdag
Zodra ik de eerste lammetjes weer blij door de wei zie dartelen, heb ik er zin in: lamsrack! (Sorry lammetjes!) Het delicate, malse vlees is zo smakelijk! In dit gerecht wordt de lamskroon eerst een nacht gemarineerd in salsa verde en daarna met marinade en al geroosterd in de oven. Lekker met romige aardappelgratin en gesmoorde courgettes.
Lamsrack met salsa verde
Zaterdag
Op zaterdag willen we iets lekkers bij de borrel. Maar liever wel een beetje gezond en niet al te zwaar. Deze spring rolls met knapperige groenten en garnalen zijn een aanrader!
Spring rolls met garnalen
Zondag
Tijd voor een lekker toetje! We sluiten deze heerlijke week af met eton mess! Een eenvoudig te maken dessert van slagroom en meringue en heerlijke zoete, Hollandse aardbeien!
Eton mess
Deel je reactie