Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 8-2019
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Heb je het al in de gaten? Ik zit momenteel in een pad thai fase. Het is gewoon zo verslavend lekker! Er zijn veel varianten van pad thai en dit keer maak ik hem met kippendij. Die blijft lekker sappig tijdens het wokken.
Dinsdag
Een eenvoudige manier om jezelf en je gezin meer groenten te laten eten? Probeer deze gevulde groenten uit de oven! De uitgeholde groente wordt verwerkt in risotto en gaat vervolgens weer terug in de groente. Zo hoef je dus niks weg te gooien! Door de groenten vervolgens te garen in de oven, worden ze heerlijk zacht en zoet. Verrukkelijk!
Woensdag
Is het al lunchtijd? Deze Italiaanse pantosti met mozzarella, pesto en spianata romana is een aanrader! Lekker om te serveren met een romige komkommersalade.
Donderdag
Een Hollands agv’tje eten wij niet zo vaak (manlief gruwelt van gekookte aardappels) maar soms kan ik er echt zin in hebben. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree; dat is toch Hollands verrukgeluk op en top! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk. Dat is hartstikke makkelijk én lekker!
Vrijdag
Deze romige Italiaanse risotto krijgt een verrassende twist door de toevoeging van Hollandse kropsla. Dat geeft de risotto een heerlijke bite. Probeer zelf maar.
Zaterdag
Wat is er op zaterdag nu fijner dan de slowcooker (of braadpan) aan het werk te zetten voor het grote pan stoofvlees! Dit Italiaanse stoofvlees met pancetta en rode wijn is momenteel mijn nieuwe favoriet. Lekker met zelfgemaakte frietjes, romige aardappelpuree of deze polentafrieten!
Zondag
Steek je hand omhoog als je nooit genoeg krijgt van appeltaart! ✋? Ik ben dol op alle soorten taart maar appeltaart blijft een van mijn favorieten. Deze appelcake draai je na het bakken om zodat de gekarameliseerde appelplakken bovenop komen te liggen. Het vocht uit de appel zakt naar beneden in de cake waardoor hij extra smakelijk wordt! Bekijk hier het recept!
Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.
Deel je reactie