Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 8-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 8-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 8-2023
Ma: Bladerdeeg flammkuchen met spruitjes en appel
Di: Mihoen goreng
Wo: Spinazie-ovenschotel met gehakt en ei
Vr: Pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus
Za: Shoarmataart
Maandag
Bladerdeeg flammkuchen met spruitjes en appel
Een leuke variant op de klassieker: deze bladerdeeg flammkuchen met topping van spruitjes, spekjes en appel. De volle smaak van het bladerdeeg combineert erg goed met de spruitjes. De walnoten geven een lekkere crunch. Je kunt deze bladerdeeg flammkuchen serveren als hapje of lunch, of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Bijvoorbeeld deze salade met witlof, appel en geitenkaas.
Dinsdag
Mihoen goreng
Met een grote pan bami of nasi maak ik het hele gezin blij. Hetzelfde geldt voor deze mihoen goreng, die ik op dezelfde manier maak. Als groente voeg ik paprika, prei, wortel en taugé toe maar hier kun je eindeloos mee variëren. Zo is het bijvoorbeeld ook lekker om fijngesneden witte kool of spitskool toe te voegen of gebruik kant-en-klaar gesneden nasi- of bamigroenten.
Woensdag
Spinazie ovenschotel met gehakt en ei
Een heerlijke spinazie ovenschotel met gehakt en ei. De ovenschotel is bovendien makkelijk om te maken en ziet er door de ingestopte eieren erg leuk uit. Onze dochter zat dit keer zelfs niet te viezeriken met haar spinazie en al onze bordjes ging schoon leeg.
Donderdag
Kerriesoep met kip en rijst
Een heerlijke kerriesoep met kip en rijst verrijkt met romige kokosmelk. De appel maakt hem lekker fris en fruitig. Deze soep is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Lekker om te serveren met stokbrood of naanbrood.
Vrijdag
Pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus
Dol op ovenschotels en vis? Dan is dit recept voor jou. Deze pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus is verrukkelijk.
Zaterdag
Shoarmataart
Met shoarma kan ik manlief altijd verblijden. Dit keer niet in een pitabroodje maar verstopt in een hartige taart. Echt het proberen waard!
Zondag
Toblerone taart
Een heerlijke taart met knapperige koekjesbodem en romige chocolade-tobleronevulling… Oe la laa! Je hebt geen oven nodig, hij stijft op in de koelkast!
Deel je reactie